Dilluns, 27 març 2023
17.5 C
La Llagosta

L’Ajuntament celebra avui un ple per aprovar el pressupost municipal de 2018

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta sotmetrà aquesta tarda a aprovació de forma inicial el pressupost municipal d’aquest any, que puja als 11.261.420 euros. La sessió, de caràcter extraordinari, començarà a les 19.30 hores. Al capítol d’inversions, es destinaran 743.144 euros. En aquest apartat, destaquen els 200.000 euros previstos per a una primera fase de rehabilitació de la històrica masia de can Baqué, que, per primera vegada, tindrà una important dotació pressupostària per fer treballs per reformar-la.

El Consistori també invertirà 140.000 euros per millorar l’eficiència energètica i la maquinària del gimnàs del Complex Esportiu Municipal El Turó. A més, es construirà un nou quiosc-bar al Parc Popular i es remodelarà el seu entorn, una acció per a la qual es destinaran 70.000 euros.

El capítol d’inversions també contempla altres actuacions, com l’adequació de les vies públiques (asfaltat i senyalització viària) amb 98.000 euros, l’adquisició de jocs per als parcs infantils (38.750 euros), l’adequació de la Biblioteca Municipal (19.234 euros), la millora de l’enllumenat públic (10.000 euros), així com la renovació dels llums del Mercat Municipal (15.000 euros) i millores a instal·lacions esportives (pista del CEM El Turó i lluminàries del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert).

Totes les inversions es finançaran amb subvencions directes o amb crèdits sense interessos o subvencionats per la Diputació de Barcelona. L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha dit que “amb aquest pressupost, anem més enllà del nostre projecte de mandat amb més inversions, com la rehabilitació de can Baqué”.

L’equip de govern municipal presenta un pressupost pensat amb l’objectiu d’efectuar una gestió responsable dels recursos municipals, gestionant totes les àrees amb coherència econòmica, però garantint alhora un nivell adequat de despeses, incloses les inversions necessàries, que permeten una correcta cobertura de les necessitats de la ciutadania i del municipi en general. Óscar Sierra afirma que “és un pressupost pensat per ajudar les persones i continuar amb la millora constant de la Llagosta amb inversions importants en via pública i equipaments”.

L’Ajuntament manté l’esforç econòmic en aquelles partides destinades a serveis socials per tal de poder donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes més necessitats. En aquesta mateixa línia de treball, es potencien les partides d’ajuda a les persones per tal de cobrir situacions com casos de pobresa energètica, ajudes a famílies monoparentals i nombroses, ajudes al lloguer o assessorament en la solució de problemes relacionats amb l’habitatge habitual. També s’incrementen les partides d’Igualtat amb l’ampliació del servei de psicologia i assessorament legal.

En Esports, s’incorpora una partida d’uns 36.000 euros, en compliment de les recomanacions del Pla de viabilitat de l’empresa municipal per cobrir les despeses derivades de l’ús de les instal·lacions del CEM El Turó per part del propi Ajuntament o de les diferents escoles i entitats del municipi. Aquesta partida és una novetat respecte a pressupostos anteriors i intenta donar cobertura a aquella utilització que fan les diferents entitats del municipi de les instal·lacions esportives i que, fins al moment, estava assumint la pròpia societat municipal.

Es manté la línia de treball iniciada l’any passat per al foment de l’ocupació i es torna a dotar de nou la partida corresponent als plans d’ocupació amb uns 112.000 euros provinents de la Diputació de Barcelona i del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Un altre dels punts destacats del pressupost és que continua l’estalvi en despesa política, uns 22.000 euros anuals respecte al mandat anterior. A més, es congelen les retribucions dels membres de la Corporació amb dedicació exclusiva.

En aquest mateix punt del ple, també està previst aprovar el pressupost de l’empresa municipal Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni amb uns ingressos de 966.300 euros i unes despeses de 953.100 euros. El pressupost d’aquest any ja incorpora les recomanacions del Pla de viabilitat aprovat recentment per la societat municipal.

Durant el ple d’aquesta tarda, també està previst aprovar la licitació i els plecs de clàusules reguladors del contracte per a la gestió de l’Escola Bressol Municipal Cucutras. Aquest curs acaba el contracte actual. Està previst autoritzar una despesa màxima de 2.337.935,40 euros entre els anys 2018 i 2024 per al nou contracte.

Per últim, el Ple també aprovarà una operació de finançament global per un import de 900.000 euros, que permetrà que els proveïdors puguin anticipar el cobrament de les seves factures abans de la data del venciment i a la vegada possibilitarà el postfinançament a l’Ajuntament a data del venciment de les factures.

El ple serà retransmès íntegrament per Ràdio la Llagosta Emissora Municipal a partir de les 19.30 hores.

Publicitat

Publicitat

Més notícies