Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

L’atur disminueix a la Llagosta per tercer mes consecutiu

L’atur va disminuir a l’abril per tercer mes consecutiu a la Llagosta. El mes passat va acabar amb disset persones menys inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG), amb un total de 850 llagostencs i llagostenques en situació d’atur. La taxa de desocupació baixa així al voltant del 13,2%.

Respecte al mes de març, s’han registrat deu homes menys aturats i set dones menys. Això suposa que el nombre de dones aturades és el 59% del total de persones que es troben sense feina a la nostra localitat, incrementant-se lleugerament en un 0,3%.

Per durada en situació d’atur, els grups més afectats són el que porten fins a tres mesos registrats a l’OTG, que en són 244, i les persones aturades de llarga durada, que porten més de dos anys sense feina, que arriben a les 241.

Per franges d’edat, la de les persones que tenen entre els 55 i els 59 anys és la més nombrosa, amb 139 aturades. Els menors de 20 anys tan sols en són 23.

Per sectors econòmics, destaquen les 578 persones demandants d’activitats relacionades amb el món dels serveis, les 155 del sector industrial i les 65 de la construcció. El col·lectiu sense ocupació anterior arriba a les 48 persones i els relacionats amb l’agricultura, en són 4.

Una altra dada destacada és el de nivell de formació de les persones en situació d’atur. Les que tenen els estudis obligatoris (EGB o ESO) arriben a les 584. Per contra, els grups que menys persones tenen en situació d’atur són el d’aquelles que tenen titulació universitària de primer cicle o estudis post-secundaris, amb només 5.

A la comarca, l’atur també ha disminuït considerablement. A l’abril la desocupació va baixar en 445 persones. En total, hi havia el mes passat 22.143 persones del Vallès Oriental en cerca de feina.

Publicitat

Publicitat

Més notícies