Dimecres, 21 febrer 2024
13.8 C
La Llagosta

L’atleta Carles Castillejo aconsella els atletes populars per completar amb èxit la Cursa Els 10 de la Llagosta

L’atleta olímpic Carles Castillejo ha donat consells per superar la Cursa Popular Els 10 de la Llagosta, que se celebrarà demà diumenge amb prop de 400 participants. Castillejo ha respòs els dubtes dels atletes populars que han participat en la xerrada d’aquesta tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Llagosta.

Carles Castillejo ha destacat aspectes esportius, motivacionals, de salut o de nutrició a l’hora de preparar-se per superar una cursa com la de la Llagosta, de 5 o 10 km. “Ens hem de plantejar la cursa per trams i un dels principals perills és voler anar massa ràpid el primer quilòmetre. Per això, hem de tenir la sensació d’anar lents, tot i que segurament no anem lents perquè anem al ritme que ens toca. D’aquesta manera, arribarem sencers als quilòmetres cinc o sis de la cursa, patirem uns petits dubtes entre el sis i el vuit, per després afrontar el tram final per assolir el nostre èxit”, ha aconsellat Castillejo, que ha remarcat: “si anem a fer una hora corrent els 10 quilòmetres és important beure una mica per refrescar-se, sobretot, tot i que quan fa calor sí que s’ha d’avituallar més”.

El prestigiós atleta olímpic, que ha estat vàries vegades campió d’Espanya de diverses distàncies, també ha parlat de la seva experiència professional com a atleta d’elit, tot i que ara, amb 39 anys, admet que “vaig camí al vostre bàndol, a ser un atleta popular com vosaltres”, deia als assistents, als quals els ha recomanat “anar a gaudir de l’atletisme i no patir allò de la marquitis, anar a fer la millor marca”. En aquest cas, Castillejo ha remarcat la trajectòria de 31 anys de la Cursa popular de la Llagosta “perquè cuida al corredor”.

A l’acte, hi havia el regidor d’Esports, Jordi Jiménez, que ha agraït la participació de Carles Castillejo, que ha estat gairebé dues hores de xerrada. “Ha estat molt interessant la xerrada perquè ha desmitificat alguns aspectes de l’atletisme i ha parlat de tu a tu al corredor popular, afegint que han d’anar a les curses a gaudir”, ha destacat Jiménez.

L’acte ha acabat amb fotografies de Carles Castillejo amb els assistents a la xerrada. Demà diumenge, Castillejo serà el principal atractiu de la Cursa popular, que afronta amb l’objectiu de guanyar.

Publicitat

Publicitat

Més notícies