Diumenge, 05 febrer 2023
8.4 C
La Llagosta

L’atur va baixar a la Llagosta en tretze persones al mes de març

L’atur va disminuir en tretze persones a la Llagosta al mes de març. La taxa de desocupació es manté força estable a la nostra localitat, amb un 13,59%, tant sols dues dècimes més baixa que al febrer. A final del mes passat, hi havia inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat 867 persones veïnes de la Llagosta.

Per sexes, continuen sent les dones les que més pateixen la situació d’atur. De les 867 persones desocupades, el 58,7% són dones. Això vol dir que 509 dones estan aturades, davant 358 homes. Al març l’atur va disminuir en 9 homes i només en 4 dones.

Per franges d’edat, la variació ha estat molt diferent. Entre els 30 i els 34 anys, l’atur es manté estable. L’increment es troba entre les persones de 35 a 39 anys, amb 12 nous aturades, de 40 a 44 anys, amb 4 aturades més, i de 60 a 64, amb 3 persones més desocupades. La resta de grups d’edat han baixat en nombre d’aturats.

Per durada en situació d’atur, destaca la disminució de 24 aturats que portaven entre 3 i 6 mesos desocupats. El grup més nombrós continua sent el de persones que porten fins a tres mesos apuntats a l’atur, amb 276, i els de llarga durada (més de 24 mesos), amb 246 inscrits.

Una altra dada destacada és el de nivell de formació de les persones en situació d’atur. Les que tenen els estudis obligatoris (EGB o ESO) arriben a les 604. Per contra, els grups que menys persones tenen en situació d’atur són el d’aquelles que tenen titulació universitària de primer cicle o estudis post-secundaris, amb només 7.

Segons les dades facilitades per l’Observatori del Consell Comarcal, al Vallès Oriental la taxa de desocupació tampoc ha variat gaire, amb una disminució de 18 persones, se situa en l’11,85%. Tot això, el comportament per mercats de treball ha estat força desigual. A l’àrea del Baix Vallès, la desocupació ha baixat en 82 persones, a la zona del Baix Montseny es manté igual que al febrer i, a l’àmbit de Granollers, l’atur s’incrementa en 64 persones.

Publicitat

Publicitat

Més notícies