Diumenge, 21 abril 2024
15.2 C
La Llagosta

El Ple de l’Ajuntament aprovarà avui una moció per reclamar a la Generalitat els diners de la guarderia

L’Ajuntament de la Llagosta reclamarà a la Generalitat els diners que no li ha pagat en els darrers anys per al finançament de l’Escola Bressol Municipal Cucutras. Aquest serà un dels punts destacats que es tractaran durant el ple ordinari del mes de març que celebrarà avui, a partir de les set de la tarda, el Consistori llagostenc.

En concret, tots els grups municipals aprovaran una moció institucional en defensa del cofinançament de les escoles bressol municipals. L’Ajuntament calcula que la Generalitat li deu entorn al mig milió d’euros pels diners no lliurats des del curs 2012-2013.

Durant la sessió també està previst ratificar el decret d’Alcaldia de pròrroga forçosa per a la prestació del servei municipal d’abastament d’aigua potable amb l’empresa Sorea. Aquesta pròrroga estarà vigent el mínim temps imprescindible fins que es decideixi quin tipus de gestió s’aplicarà en aquest servei. L’equip de govern de l’Ajuntament està recopilant tota la documentació necessària abans de prendre una decisió definitiva. Al mateix temps, els Serveis Tècnics Municipals estan elaborant informes sobre els diferents tipus de gestió.

El Ple també abordarà la regularització dels cànons pendents de pagament de l’Associació de Transportistes de la Llagosta per la gestió de l’aparcament de camions de la nostra localitat. Així, aquesta entitat haurà de pagar a l’Ajuntament 47.585,03 euros corresponents al cànon de diverses anualitats. En aquest mateix punt, es tractarà sobre la modificació del sistema de pagament del cànon corresponent als propers exercicis per tal que es pugui fer de forma mensual a exercici vençut i no anual, com fins ara.

Aquesta tarda, també s’aprovarà una modificació de l’ordenança que regula el preu públic per a la prestació dels diversos serveis que s’ofereixen al Complex Esportiu Municipal El Turo. Això suposarà un increment d’algunes de les tarifes vigents.

Al ple s’abordaran altres temes, com ara la ratificació de l’acord de la Junta de Govern Local pel qual es va aprovar el manifest del Dia Internacional de les Dones, així com quatre mocions més. ICV-EUiA demana en un dels textos, en representació de la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, que se sol·liciti a la Fundació Sanitària de Mollet i al CatSalut la prohibició de fer medicina privada a l’Hospital de Mollet.

El grup municipal de Ciutadans ha presentat dues mocions. Una en relació amb la informació i seguiment dels acords dels plens municipals i una altra per l’establiment d’un cens caní a través de l’ADN.

La quarta moció que es debatrà ha estat presentada pel grup municipal d’ERC i tracta sobre la recuperació del poder adquisitiu del sistema públic de pensions.

El ple, que serà retransmès íntegrament per Ràdio la Llagosta Emissora Municipal, acabarà amb l’habitual torn de precs i preguntes.

Publicitat

Publicitat

Més notícies