Dilluns, 27 març 2023
17.9 C
La Llagosta

La Llagosta reclama prop de mig milió d’euros a la Generalitat pels impagaments de l’Escola Bressol Municipal

L’Ajuntament de la Llagosta reclama a la Generalitat de Catalunya entorn al mig milió d’euros, que són els diners que no li ha pagat en els darrers anys pel finançament de l’Escola Bressol Municipal Cucutras. En concret, tots els grups municipals han donat suport avui a una moció institucional en defensa del cofinançament de les escoles bressol municipals durant el ple ordinari del mes de març.  La proposta ha estat aprovada per assentiment. L’Ajuntament calcula que la Generalitat li deu entorn al mig milió d’euros pels diners no lliurats des del curs 2012-2013.

Durant la sessió també s’ha ratificat el decret d’Alcaldia de pròrroga forçosa per a la prestació del servei municipal d’abastament d’aigua potable amb l’empresa Sorea. Aquesta pròrroga estarà vigent el mínim temps imprescindible fins que es decideixi quin tipus de gestió s’aplicarà en aquest servei. L’equip de govern de l’Ajuntament està recopilant tota la documentació necessària abans de prendre una decisió definitiva. Al mateix temps, els Serveis Tècnics Municipals estan elaborant informes sobre els diferents tipus de gestió. El punt ha estat aprovat amb el suport del PSC, PP i PDeCAT; mentre que han votat en contra ICV-EUiA, Cs i ERC.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha dit que, des de l’equip de govern, “s’està a l’espera de rebre tota la informació per decidir com serà més barat i de major qualitat el servei per als veïns i veïnes de la Llagosta”.

Eva Miguel (ICV-EUiA) ha explicat que “tenim dubtes si el procés per fer una pròrroga forçosa és correcte legalment”.

Jorge Sabanza (Cs) ha destacat que el seu vot era negatiu perquè “no tinc tota la informació per poder decidir”.

Xavier Cols (ERC) ha demanat que quan es tingui tota la informació “es faci una consulta popular” per decidir la gestió d’abastament de l’aigua.

El Ple també ha aprovat, per unanimitat, el manifest del Dia Internacional de les Dones i la moció que aborda la regularització dels cànons pendents de pagament de l’Associació de Transportistes de la Llagosta per la gestió de l’aparcament de camions de la nostra localitat. Així, aquesta entitat haurà de pagar a l’Ajuntament 47.585,03 euros corresponents al cànon de diverses anualitats. En aquest mateix punt, s’ha acordat la modificació del sistema de pagament del cànon corresponent als propers exercicis per tal que es pugui fer de forma mensual a exercici vençut i no anual, com fins ara.

També s’ha aprovat una modificació de l’ordenança que regula el preu públic per a la prestació dels diversos serveis que s’ofereixen al Complex Esportiu Municipal El Turó. Això suposarà un increment d’algunes de les tarifes vigents. Aquest punt ha comptat amb el suport del PSC, PP, PDeCAT i ERC; i el vot negatiu d’ICV-EUiA i Cs.

En l’apartat de mocions, s’ha aprovat, amb només l’abstenció del PDeCAT, una d’ICV-EUiA que demanava, en representació de la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, que se sol·liciti a la Fundació Sanitària de Mollet i al CatSalut la prohibició de fer medicina privada a l’Hospital de Mollet; una de Cs, per unanimitat, en relació amb la informació i seguiment dels acords dels plens municipals; i una d’ERC, per unanimitat, sobre la recuperació del poder adquisitiu del sistema públic de pensions.

D’altra banda, en el torn de precs i preguntes, els regidors d’ICV-EUiA han mostrat cartells demanant la llibertat dels polítics empresonats i l’ANC de la Llagosta ha sol·licitat una moció de suport en el proper ple.

Publicitat

Publicitat

Més notícies