Dissabte, 02 març 2024
13.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta garanteix la continuïtat de l’empresa municipal amb un pla de viabilitat

L’empresa Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni continuarà en funcionament gràcies a un pla de viabilitat i una recapitalització aprovats ahir per la Junta General de la societat municipal. La millora de la situació econòmica i financera de l’Ajuntament de la Llagosta permet el rescat de l’empresa municipal, que acumula pèrdues des dels seus inicis.

En la Junta d’ahir es van aprovar els comptes auditats de 2016 amb un resultat negatiu de 44.146,04 euros, la qual cosa significa unes pèrdues acumulades de 192.208,11 euros. La direcció de la societat estima que el resultat de l’exercici 2017 serà negatiu per un import similar al del 2016.

Per equilibrar la situació patrimonial de l’empresa, serà necessària una ampliació del capital social, passant de 3.006 euros a 240.000 euros. Part d’aquest import ja ha estat anticipat per l’Ajuntament en els últims anys per fer front a les obligacions de pagament de la societat. Amb l’augment del capital, l’empresa municipal podrà seguir funcionant i, perquè no generi més pèrdues, s’haurà d’aplicar el pla de viabilitat aprovat ahir. El pla es basa en l’estudi de viabilitat elaborat per l’empresa Auren Consultors i es fonamenta a realitzar accions per mantenir el nombre d’abonats del Complex Esportiu Municipal El Turó; actualitzar les tarifes, que daten del 2016, i reconèixer els ingressos per la cessió de l’ús de la pista poliesportiva i la piscina, que durant unes hores a la setmana es fa a l’Ajuntament de la Llagosta. Finalment, el pla de viabilitat preveu que sigui l’Ajuntament, que és el propietari de la instal·lació, el que assumeixi les inversions futures.

Amb aquestes mesures, es posa fi a la incertesa creada des que es conegués que els comptes aprovats el 2012 i el 2013 eren erronis i no donaven beneficis sinó pèrdues. Des de llavors, els actuals responsables municipals han encarregat diverses auditories per conèixer la realitat financera de l’empresa municipal i l’estudi de viabilitat amb l’objectiu de poder mantenir la gestió pública del CEM El Turó. L’alcalde de la Llagosta i president de la societat municipal, Óscar Sierra, ha manifestat que “la situació de l’empresa municipal era molt complexa i requeria de molta responsabilitat per poder afrontar el futur de forma sostenible”. La continuïtat de la societat municipal “és molt important per garantir la gestió pública d’un servei necessari per a la Llagosta, com és el CEM El Turó”, ha dit Sierra. L’alcalde també ha volgut destacar que “gràcies als resultats positius dels comptes de l’Ajuntament, avui podem rescatar l’empresa municipal i mantenir tots els serveis”.

En la Junta General celebrada ahir dilluns també es va aprovar el pressupost de la societat Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni del 2018. El pressupost d’ingressos ascendeix a 966.300 euros, mentre que el de despeses és de 959.300 euros, amb el que s’espera un resultat positiu de 7.000 euros. Un aspecte destacat del pressupost és que s’augmenta la partida de subministraments, ja que l’empresa municipal serà l’encarregada de pagar la despesa d’aigua del CEM El Turó i no l’Ajuntament, com passava fins ara.

Publicitat

Publicitat

Més notícies