Diumenge, 05 febrer 2023
8.4 C
La Llagosta

La Colla Gegantera de la Llagosta ha celebrat avui la seva 9a Trobada amb una bona acollida

Aquest matí, s’ha celebrat la 9a Trobada Gegantera de la nostra localitat, organitzada per la Colla Gegantera de la Llagosta. Una desena de colles han ballat pels carrers fins arribar a la plaça d’Antoni Baqué, on s’ha fet la picada de gegants, gegantes i capgrossos i el final de festa. Aquesta ha estat la primera activitat de la programació de Sant Josep, patró de la Llagosta.

La plantada dels gegants s’ha fet al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre, des d’on ha sortit la cercavila. Abans, s’ha realitzat una sessió d’estiraments. A primera hora del matí, el temps amenaçava pluja, però, finalment, el sol ha fet acte de presència. El recorregut de la passejada de gegants s’ha hagut d’escurçar una mica a causa del vent. El president de la Colla Gegantera, Pablo Martín, ha assegurat “que primer de tot és la seguretat, que cap gegant caigués i ningú es fes mal”.

Al final de l’acte, després de la picada de gegants, s’ha fet l’intercanvi d’obsequis entre la colla de la nostra localitat i les colles visitants, que han rebut una petita figura de la gegantona de la Llagosta, la Mariona. Martín creu que les colles han marxat contentes de la Trobada: “la Llagosta és un poble acollidor, estem molt contents”. A l’acte ha assistit l’alcalde, Óscar Sierra, que ha indicat que “ha estat una jornada molt participativa; la Llagosta continua sent un punt de trobada cultural.”

Avui, han vingut fins a la Llagosta les colles d’Argelers-sur-Mer (França), el Masnou, la Garriga, Manlleu, Montornès del Vallès, Pallejà, Parets del Vallès, Poble Sec (Barcelona), Ripoll i Sant Andreu de Llavaneres. Durant la trobada, les persones voluntàries de REMS han recollit esmorzars i berenars per als nens i nenes de la Llagosta, com ara cereals, cacau en pols, galetes, batuts i sucs.

La Colla Gegantera ha organitzat paral·lelament el Concurs d’Instagram #lallagostaesgegant18 amb tres grans premis. Les fotografies es poden penjar a Instagram i a Facebook fins a les 22 hores d’avui diumenge.

La 9a Trobada Gegantera de la Llagosta ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llagosta, el Foto-Club la Llagosta, Les Llagostes de l’Avern i l’Associació Rems.

Publicitat

Publicitat

Més notícies