Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

Sandra Pequerul: “Des de petita, jo gaudia molt amb els exercicis de redacció de classe”

28 anys. Aquesta llagostenca se suma al grup d’escriptors i escriptores de la nostra localitat que ha aconseguit editar el seu primer llibre. A més, Pequerul comparteix les seves reflexions al compte d’Instagram @sandrapequerul.

– De quan et ve l’afició literària?
A mi, sempre m’ha agradat escriure. Des de petita, jo gaudia molt amb els exercicis de redacció de classe. Sempre m’ha agradat i em presentava als concursos de Sant Jordi del cole. Em va venir la idea d’escriure alguna cosa, però em veia una mica com incapaç de començar i acabar una novel·la, se’m feia com molt gran.

– I com vas començar?
Estava vivint a Anglaterra i tenia una llibreta, no era cap diari, però, de tant en tant, si tenia alguna reflexió, l’escrivia. Fa poc, la vaig recuperar i una idea era: «m’agradaria escriure un llibre, per què no ho podré fer? Potser un llibre és com massa gran, igual puc escriure històries curtes». També comparteixo coses a través de Twitter i Instagram i a una de les entrades explicava que havia somiat que m’estava banyant a una galleda de bledes. Quan va passar això, estava a punt de marxar novament a Anglaterra i vaig veure una connexió.

– En aquest moment vas començar el llibre?
Sí, a mi, m’agrada rellegir els meus tuits i dir-me «mira que friki soy», vaig llegir aquest i vaig començar a escriure. Tot i que l’entrada deia «bañando en un cubo de acelgas» vaig començar escrivint «nadando en un cubo de acelgas», però sense pretendre que això es convertís en un llibre, i al final, mira. El llibre no va de bledes, però qui ho llegeixi ja ho veurà.

– Ets força activa a les xarxes?
Jo tenia el típic Instagram, amb moltes fotografies, les típiques de prenent un cafè i coses així. Després, vaig crear un altre Instagram paral·lel com d’autora, deixant l’altre amb un caràcter més privat. En aquest cuido més les fotos que faig, les entrades que escric, que tinguin relació amb el món literari, parlant del meu llibre, no cada dia per no cansar, clar.

– Com estàs promocionant el teu primer llibre, Nadando en un cubo de acelgas?
Intento moure’m per les xarxes, però no és fàcil, no em coneix gaire gent a banda dels amics, la família i algunes persones de la Llagosta, ja que sóc d’aquí de tota la vida. Però és difícil, és un sector molt ampli. Jo vaig connectant amb persones que estan a la mateixa situació i anem compartint experiències.

– Ara existeix la possibilitat d’autoeditar-se un llibre, això facilita poder publicar-ho?
En el meu cas vaig arribar a través de la lectura d’un llibre d’Eloy Moreno. Ell va fer autoedició i es va moure per tot arreu, a les llibreries, parlant amb la gent,… Jo vaig contactar amb ell, li vaig explicar el meu cas i em va contestar. Em va comentar que havia acabat de publicar el curs Com publicar el meu llibre. En ell parla del camí editorial, on és molt complicat entrar si no tens un nom, i de l’altra opció, l’autoedició, concretament a través de Circulo Rojo.

– A on es pot trobar el teu llibre?
A la Llagosta està a la Llibreria Casas. També se’n pot trobar per internet a Amazon, en versió paper i digital. I, com no, directament posant-se en contacte amb mi.

– A la Llagosta ens hem trobat en poc temps amb un grup nombrós de persones que han aconseguit publicar les seves obres. Què et sembla?
Em sembla molt bé! Jo haig de reconèixer que he anat una mica al meu aire, que no vol dir que sigui aliena al que passa. Sabia que hi havia gent de la Llagosta que havia publicat el seu llibre, però no els coneixia. És un grup molt maco, van contactar amb mi i vam estar parlant. Són persones que tenim les mateixes inquietuds. Està molt bé, hi ha més gent que ha escrit un llibre de la que jo pensava.

– També tens experiència en arts dramàtics.
Sí, a l’Institut Marina vaig començar a fer teatre a segon de la ESO i m’agradava molt. Quan vaig acabar Batxillerat vaig fer Psicologia, però no vaig abandonar el tema i amb uns amics que teníem les mateixes inquietuds vam fomar un grup de teatre aquí, a la Llagosta. A Barcelona vaig fer dos anys de teatre musical a una escola i dos més a una altra de cinema, teatre i televisió. A mi, tot el que té a veure amb el món creatiu m’agrada. Ara, amb una companya, tenim un projecte, però, de moment, està una mica aparcat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies