Dilluns, 20 març 2023
17 C
La Llagosta

L’Ajuntament va estalviar l’any passat 42.956 kW/h en l’enllumenat públic amb la tecnologia led

L’Ajuntament de la Llagosta va aconseguir l’any passat un estalvi de 42.956 kW/h gràcies a les noves instal·lacions de baix consum. Això va suposar una menor despesa econòmica en la factura de la llum i també va tenir els seus efectes positius en el medi ambient, ja que es van deixar d’emetre 28.000 kg de CO2.

Les zones amb més estalvi van ser la plaça d’Antoni Baqué, amb 9.710 kW/h, i l’avinguda de l’Onze de Setembre, amb 19.673 kW/h. En aquests dos sectors, l’any passat es van posar llums led. Durant el 2017, el Consistori va invertir 10.095,37 euros en la millora de l’enllumenat públic de la plaça d’Antoni Baqué i 33.000 euros, en l’avinguda de l’Onze de Setembre, Parc Popular, carrer de Sant Josep (davant de l’Església), plaça d’Anne Frank i plaça d’Europa. En concret, en aquestes zones es van canviar els llums de vapor de mercuri per altres adaptats a la normativa actual prioritzant la tecnologia led pel seu consum baix. També es van instal·lar alguns punts de llum nous i es van reforçar uns altres. Ara, tots els llums que es posen són led.

L’any passat, també es va col·locar enllumenat públic nou a la zona de la rotonda de la riera Seca i del camí de can Donadéu. Aquesta actuació va suposar una inversió de 96.000 euros. Tota la instal·lació va ser de baix consum elèctric.

“Estem fem importants inversions per actualitzar les instal·lacions d’enllumenat públic, que portaven anys sense el manteniment correcte”, ha explicat el regidor de Serveis Municipals i Medi Ambient de l’Ajuntament de la Llagosta, Jordi Jiménez, que ha afegit que “la nostra aposta és millorar l’enllumenat dels nostres carrers i al mateix temps reduir el consum amb l’estalvi econòmic i mediambiental que suposa”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies