Dissabte, 28 gener 2023
4.3 C
La Llagosta

L’atur creix a la Llagosta en 28 persones al mes de gener

El mes passat, l’atur es va incrementar a la Llagosta en 28 persones. A 31 de gener, l’Oficina de Treball de la Generalitat tenia registrats 888 veïns i veïnes de la nostra localitat. Això suposa una taxa d’atur del 13,87%.

Al mes de gener, el 100% dels nous aturats van ser homes. Tot i això, el nombre de dones sense feina continua sent molt superior respecte al d’homes, 497 davant 391. Si es prenen com a referència les dades d’ara fa un any, hi ha 54 homes menys aturats i 32 dones menys. Això suposa que en dotze mesos l’atur ha baixat a la Llagosta en 86 persones.

Per edats, la franja que més persones aturades registra és la de 55 a 59 anys, amb 138. Tot i això, en totes les franges a partir dels 40 anys se supera el centenar de persones.

Per durada de la demanda d’ocupació, hi ha dos grups destacats, els que porten menys de tres mesos a l’atur, que en són 282, i els de més de 24 mesos, que supera les 240 persones.

Per sectors econòmics, el de serveis continua sent el que més persones aturades registra, amb 592; seguit de l’industrial, amb 171; el de la construcció, amb 64; el col·lectiu sense ocupació anterior, 52; i el de l’agricultura, 9.

Per ocupacions anteriors a la situació d’atur, entre d’altres, hi ha 373 persones que tenien ocupacions elementals, 170 que es dedicaven a la restauració o la venda, 97 a la indústria o la construcció i 88 a tasques administratives. El grup que més ha crescut en el darrer més és el de tècnics i professionals i el del sector agrícola i ramader, amb un creixement relatiu superior al 18%.

Al Vallès Oriental, l’atur es va mantenir estable al mes de gener, amb només quatre persones més aturades. Els 22.947 inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat, suposa un índex de desocupació del 12,01%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies