Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

La Carpa, un espai d’arts escèniques a la Llagosta

Carlos Lupe i Jaime Calvet, veïns de la Llagosta de 28 anys, són els dos socis i impulsors de La Carpa. Aquest espai va obrir les seves portes a l’estiu com a nou equipament d’arts escèniques a la nostra localitat, que se situa al número 39 del carrer de les Escoles.

L’espai va camí de consolidar-se amb prop d’un centenar d’usuaris en pocs mesos i amb una programació estable d’espectacles el cap de setmana. “Va començar amb una idea de disposar d’un espai propi perquè oferim una cosa que fins ara no hi havia al poble”, comenta Carlos Lupe i recorda que tot va començar fa una dècada amb TELL: “Ens vam conèixer amb TELL i des d’aleshores van néixer altres companyies teatrals fins fundar nosaltres La Carpa”.

La Carpa ofereix classes de teatre, cant, tècnica vocal, rehabilitació, teatre musical o animació, en totes les franges d’edat. “Tots els alumnes que tenim són permanents i, fins i tot, hi ha alguns que arrosseguem de fa molts anys quan cadascú feia les seves classes particulars. Ara, amb La Carpa, han nascut nous grups i noves classes”, admet Calvet, amb estudis de teatre musical i que estudia logopèdia, mentre que Lupe ha fet teatre gestual i mètodes d’improvisació.

L’espai cultural privat, amb prop de 170 metres quadrats, compta amb una zona de cant, una per fer classes i una sala gran amb una capacitat per a una seixantena de persones. A totes elles se celebren classes, tot i que a la sala gran s’ofereix la programació estable d’activitats dels caps de setmana amb un esdeveniment fix els diumenges amb l’Improgames i d’altres com ara, màgia o monòlegs.

Un dels fets diferenciadors des que va obrir les seves portes La Carpa és la taquilla inversa. “Això significa que la gent paga el que vulgui en sortir del show. Ens volem adaptar a les necessitats de totes les persones i creiem que així podem arribar i apropar la cultura a tothom”, sentencien Lupe i Calvet, que remarquen que gairebé tots els espectacles tenen aquest sistema de pagament.

El futur de La Carpa passa per l’empenta dels dos llagostencs, que compten amb un bon grapat de col·laboradors i companyies locals al darrere. “Molta gent ens va ajudar per muntar tot això, estem molt satisfets de com està anant tot”, diu Carlos Lupe. Jaime Calvet apunta: “al principi sempre hi ha dubtes, ara estem molt contents i ens encanta aquest espai que tenim tan acollidor”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies