Dilluns, 06 febrer 2023
10.4 C
La Llagosta

El Ple aprova un increment de l’1,5% dels preus dels serveis funeraris del cementiri municipal

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir, durant el ple ordinari del mes de gener, un augment de l’1,5% dels preus dels serveis funeraris del cementiri municipal per a aquest any 2018. La proposta va comptar amb els vots a favor del PSC, C’s i PDeCAT i les abstencions d’ICV-EUiA, PP i ERC.

La regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, va indicar que aquesta pujada estava dins dels marges del contracte amb l’empresa funerària. Jiménez va recordar que des del 2014 no s’havia aplicat cap increment als preus d’aquest servei.

La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Eva Miguel, va recomanar que, quan entri en vigor la nova legislació, no s’incloguin en els contractes clàusules de revisió de preus.

El regidor del PP, Jaume Bonallach, va demanar que l’increment dels preus vagi acompanyat també d’un increment salarial d’acord amb l’IPC.

Durant la sessió d’ahir, també va ser aprovada una moció presentada pel grup municipal de Ciutadans que rebutja l’increment de les tarifes del transport públic acordat per l’Autoritat del Transport Metropolità. La moció demana la congelació de les tarifes i un replantejament de les actuals zones tarifàries. La proposta va comptar amb els vots a favor del PSC, C’s i PP; en contra d’ICV-EUiA i l’abstenció d’ERC i del PDeCAT.

El portaveu de C’s, Jorge Sabanza, va recordar que hi ha molts veïns de la Llagosta que van a treballar o estudiar a Barcelona i es veuen afectats per aquest increment.

Conchi Jiménez (PSC) va explicar que estaven a favor de la moció, perquè no estaven d’acord amb els augments que s’estaven aplicant.

Eva Miguel (ICV-EUiA) va assegurar que el seu grup no compartia la justificació de la moció i, per això, la votaria en contra.

Xavier Cols (ERC) va afirmar que l’augment de les tarifes venia provocat per una reducció de l’aportació de l’Estat al transport públic.

Mireia Egea (PDeCAT) va recordar que algunes de les qüestions plantejades a la moció ja les havia aplicat l’Ajuntament de Barcelona amb l’alcalde convergent Xavier Trias.

Jaume Bonallach (PP) es va mostrar a favor de la moció.

Al ple d’ahir, també va ser aprovada la modificació dels membres del grup municipal d’ICV-EUiA a les diferents comissions informatives municipals. La sessió va finalitzar amb l’habitual torn de precs i preguntes.

Publicitat

Publicitat

Més notícies