Diumenge, 21 abril 2024
14.2 C
La Llagosta

Es posa en marxa un nou carnet d’ús de la deixalleria

Les persones que es vulguin beneficiar de la bonificació al rebut de les escombraries tindran a la seva disposició un nou carnet, que facilitarà el registre de l’ús de la deixalleria per aplicar posteriorment les noves bonificacions aprovades a les ordenances municipals.

D’entrada, les persones usuàries hauran de recollir el nou carnet a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania a partir del dilluns 15 de gener. Aquest carnet no caldrà lliurar-lo a final d’any com fins ara, ja que el registre de l’ús de la deixalleria serà digital. Aquesta targeta només s’ha de sol·licitar una vegada i no té data de caducitat.

Les bonificacions en la taxa de recollida de residus seran del 10%, quan es faci servir la deixalleria de 10 a 14 vegades, i del 15% quan l’ús sigui de 15 o més vegades.

El regidor de Medi Ambient i Serveis Municipals de l’Ajuntament de la Llagosta, Jordi Jiménez, ha explicat que “es passa a un format digital que permetrà anotar informàticament les vegades que es faci servir la deixalleria”.

D’altra banda, un total de 144 persones i dos comerços de la nostra localitat es beneficiaran aquest any 2018 d’una bonificació del 10% en el rebut de les escombraries després d’haver lliurat a l’Ajuntament el carnet d’ús de la deixalleria. La xifra és similar a la del 2017, quan va ser 145 persones i dos comerços els beneficiats per aquesta mesura. Per a Jiménez, aquestes dades “són positives, si bé és cert que estem una mica estancats en un promig de 150 usuaris cada any”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies