Dilluns, 02 octubre 2023
20.1 C
La Llagosta

L’Ajuntament cedeix a la Generalitat els terrenys per a l’ambulatori nou

L’Ajuntament de la Llagosta ha cedit aquest divendres formalment a la Generalitat de Catalunya els terrenys en els quals es construirà l’ambulatori nou de la nostra localitat. La mesura ha estat aprovada al ple extraordinari que ha tingut lloc al Saló de Plens i ha comptat amb el suport de l’equip de govern local (PSC, PP i PdeCAT), C’s i ERC; mentre que ha votat en contra ICV-EUiA.

Segons el document aprovat, l’Ajuntament cedeix al Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya part de l’espai situat darrere de l’Edifici Consistorial entre l’avinguda de l’Onze de Setembre i els carrers del Mercat i de Jaume Balmes. En aquest terreny, la Generalitat construirà un ambulatori de 1.700 metres quadrats i substituirà l’actual, que va ser inaugurat el 1987 i ja està totalment desfasat a causa de l’augment de població que ha experimentat la Llagosta des d’aleshores.

Els terrenys que se cediran a la Generalitat, amb una superfície de 860,70 metres quadrats, van ser qualificats com a equipament sanitari-assistencial mitjançant una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística aprovada definitivament al setembre pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Ara, la Generalitat haurà d’encarregar el projecte i adjudicar la construcció de l’ambulatori nou.

El regidor d’Urbanisme, Raúl Valero, ha explicat que amb aquest punt “s’inicia la segona etapa del nou ambulatori, que en els propers mesos hauria de permetre licitar el nou projecte”. Tanmateix, la portaveu del PDeCAT i regidora de Sanitat, Mireia Egea, ha augurat que en els propers anys “podrem veure el nou ambulatori”.

Pel que fa a ICV-EUiA, que ha votat en contra, ha explicat la seva portaveu, Eva Miguel, que “no estem en contra d’un nou ambulatori, estem en contra de la seva ubicació”.

L’alcalde Óscar Sierra ha tancat el torn de paraula remarcant que “és de dignitat un nou ambulatori per la ciutadania de la Llagosta i avui fem un pas important. Tots hauríem d’estar molt contents”.

Durant el ple d’aquesta tarda, també s’han resolt les al·legacions presentades per Bartolomé Fraile, en representació d’UPyD, sobre les ordenances fiscals de 2018, que han estat algunes desestimades i d’altres inadmeses per banda de l’equip de govern. D’aquesta manera s’ha aprovat definitivament les ordenances fiscals del proper any amb el vot a favor del PSC, PP, PdeCAT i C’s; i l’abstenció d’ICV-EUiA i ERC.

La sessió plenària també ha aprovat el compte d’explotació de 362.965 euros corresponent a la gestió de l’Escola Bressol Municipal Cucutras per al curs 2016-2017, que ha comptat amb una liquidació en positiu de prop de 30.000 euros. S’ha aprovat per unanimitat.

En matèria d’economia, s’ha aprovat l’anul·lació de drets reconeguts aplicats al concepte 113 «Impost de Béns immobles» de l’any 2013, per liquidacions practicades a Autopistas Concesionaria Española dels exercicis 2010 al 2013 per un import de 236.000 euros. La regidora d’Hisenda, Conchi Jiménez,, ha explicat que és un import afegit al pressupost de 2013 per l’anterior equip de govern, que no estava ben executat. Una mesura criticada del regidor d’ICV-EUiA, Alberto López,, que ha demanat la retirada del punt en l’ordre del dia. Una petició que no s’ha acceptat. El punt s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, PP, PdeCAT i C’s; en contra, ICV-EUiA; i l’abstenció, d’ERC.

També s’ha aprovat les relacions de crèdits incobrables trameses per l’organisme de gestió tributària amb el vot a favor del PSC, PP, PDeCAT i C’s; i l’abstenció, d’ICV-EUiA i ERC.

L’enregistrament del Ple es pot trobar al podcast de Ràdio la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies