Dimarts, 21 març 2023
17.9 C
La Llagosta

Quatre ajuntaments, entre ells el de la Llagosta, signen un pacte per a la millora de la riera de Caldes

Representants dels ajuntaments de Caldes de Montbui, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i la Llagosta van signar dissabte el Pacte territorial per a la millora de la riera de Caldes. Es tracta d’un document que fixa, entre d’altres accions, la creació conjunta per part dels quatres consistoris del Dia de la Riera, una jornada per reforçar la consciència social sobre el seu valor natural i cultural.

La signatura va tenir lloc durant la jornada Mulla’t, que van organitzar els responsables del projecte de participació ciutadana Viu la riera! a la seu del Consorci Besòs-Tordera, a Granollers. L’activitat va servir per enfortir i establir nous lligams per continuar millorant la riera de Caldes i promovent el seu coneixement i la participació ciutadana.

Durant la primera part de la jornada, els responsables de Viu la riera! van exposar la importància que ha tingut en el desenvolupament d’aquest projecte el compromís ciutadà i la implicació d’un important nombre de voluntaris a cadascú dels quatre municipis per on passa. “La gent és clau en la millora de la riera, té molt a fer i té moltes ganes de fer. Cal que la gent s’identifiqui amb aquest espai i així serà més fàcil protegir-lo, cuidar-lo i estimar-lo”, va puntualitzar Carles Bayés, de la Universitat de Girona. A més, es va explicar com funciona i quin ús ha de tenir la GeoAgenda web Mulla’t del web-SIGPP Viu la riera!, una eina que ja es fa servir i que ha d’esdevenir punt d’informació de referència, on es vagin introduint totes les accions i aportacions vinculades amb la riera de Caldes, las seva preservació i la seva difusió. Per últim, es va posar de manifest la necessitat de crear un eix verd de la riera de Caldes.

La segona part de la trobada es va dedicar a ratificar el compromís polític en aquest projecte. Jaume Mauri, regidor d’Espais Públics, Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Caldes de Montbui; Neus Garcia, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda; Luisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans; i Jordi Jiménez, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Llagosta, van signar el Pacte territorial per a la millora de la riera de Caldes.

L’acte, que va comptar amb la participació d’unes 50 persones, algunes d’elles veïnes de la Llagosta, va cloure amb un debat obert sobre la creació d’un observatori ciutadà de la riera. Viu la riera! celebrarà la seva pròxima trobada el 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, amb motiu de la inauguració d’una exposició itinerant.

Publicitat

Publicitat

Més notícies