Dissabte, 04 febrer 2023
13.7 C
La Llagosta

Meritxell Carbonell, nova regidora d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de la Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta va celebrar ahir el ple ordinari del mes de novembre. A la sessió va prendre possessió de l’acta de regidora Meritxell Carbonell Guerrero, que substitueix el regidor d’ICV-EUiA, Jordi Alonso, que portava deu anys com a edil al consistori llagostenc. Alonso va renunciar a la seva acta com a regidor al ple extraordinari celebrat el passat 10 d’octubre.

Carbonell forma part de la comissió local d’EUiA i ocupava el setè lloc a la candidatura d’Iniciativa – Esquerra Unida a les darreres eleccions municipals. Aquesta és la segona regidora d’ICV-EUiA que s’incorpora al Ple de l’Ajuntament de la Llagosta una vegada iniciat el mandat. Anteriorment, Eva Miguel va substituir Marta Melgar. Una altra regidora que va deixar la seva acta va ser Sonia Sánchez, de Ciutadans, que va ser substituïda per Jorge Sabanza.

Meritxell Carbonell va prometre el seu càrrec i va dir que treballaria per aconseguir una societat més justa i feminista. Carbonell va prometre per imperatiu legal guardar i fer guardar la Constitució i l’Estatut «fins que esdevingui democràticament un procés constituent per aconseguir un estat republicà».

A la sessió plenària d’ahir es va aprovar per unanimitat el manifest del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. El document va rebre el suport previ de tots els grups municipals. El text es va llegir ja el 24 de novembre, durant l’acte que es va realitzar al Centre Cultural en memòria de les 47 dones assassinades aquest any a l’estat espanyol. Al ple hi va haver un especial record a Marisel Arauz Cuéllar, veïna de la nostra localitat que va morir assassinada al mes de maig a mans de la seva parella.

La regidora d’igualtat, Conchi Jiménez, va destacar que el document «va ser consensuat entre tots els grups municipals» i va agrair a la família de la dona assassinada a la Llagosta la seva assistència a l’acte del dia 24. Jiménez va manifestar que «no volem més dones assassinades». Per la seva part, l’alcalde Óscar Sierra va traslladar l’agraïment de la família de Marisel Arauz «a tots els regidors i regidores i a la gent de la Llagosta que es va sumar a l’acte i els va mostrar el seu suport».

A la sessió plenària d’ahir, també es va donar compte dels diversos informes econòmics trimestrals adreçats al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. El ple no va comptar amb l’assistència del regidor d’ICV-EUiA, Alberto López. La sessió va acabar amb l’habitual torn de precs i preguntes. L’enregistrament del Ple es pot trobar al podcast de Ràdio la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies