Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

La Llagosta celebra el Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional

La Llagosta ha celebrat el Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional, que s’escau el 3 de desembre, aquest divendres en un acte al Centre Cultural. L’acte ha estat organitzat per l’Ajuntament de la Llagosta i ha comptat amb la col·laboració de la Murga i d’Aspayfacos.

Durant l’acte s’han volgut explicar tres tipus de diversitat funcional amb la Síndrome 5P-, l’autisme i la paràlisi cerebral. En el cas de la Síndrome 5P- i l’autisme, la Murga ha participat activament. “Nosaltres vam encetar accions solidàries vinculades amb aquestes diversitats funcionals i hem cedit els vídeos que nosaltres vam fer per explicar aquestes diversitats. A la Murga ens agrada participar a les festivitats de la localitat i fer-ho amb un vincle solidari, com en aquests casos va ser amb la Síndrome 5P- i l’autisme”, ha explicat un dels membres de la colla llagostenca, Pepe Monterrubio.

Durant l’acte, Aspayfacos ha projectat imatges amb algunes de les activitats que fan els seus membres amb diversitat funcional, com ara visites a comerços de la localitat o la participació en diversos actes com la Cavalcada dels Reis Mags. “Hem volgut apropar a la gent què és el que fem, sobretot les ofertes d’oci. L’associació pretén crear un punt de trobada entre totes les famílies del municipi amb membres amb diversitat funcional i intentar treballar la integració social”, ha dit la presidenta d’Aspayfacos, Mari Carmen Guirado.

La celebració ha continuat amb l’actuació del mag Churrimongui i la clown Plastelina. L’acte ha acabat amb un refrigeri i també s’ha pogut adquirir el calendari solidari d’Aspayfacos.

Publicitat

Publicitat

Més notícies