Divendres, 27 gener 2023
4.8 C
La Llagosta

La Llagosta ret homenatge a Marisel Arauz Cuéllar, veïna assassinada per violència masclista

La Llagosta ha retut homenatge a Marisel Arauz Cuéllar, veïna de la nostra localitat que va morir asssassinada al mes de maig a mans de la seva parella, i a totes les víctimes de violència masclista. L’acte ha tingut lloc aquesta tarda al Centre Cultural i s’emmarca dins del programa per commemorar el Dia Internacional contra la violència vers les dones, que és demà dissabte 25 de novembre.

L’acte ha comptat amb la participació de familiars de Marisel Arauz Cuéllar. La seva filla, Eliana, i una amiga de la família, Erica, han llegit un text per condemnar la violència masclista. “El cas de la nostra amiga, com el de moltes altres dones, ha de servir com exemple per obrir els ulls i donar sentit a tant dolor en silenci. És el moment de trencar el silenci contra el maltractament físic i psicològic envers moltes dones”, ha dit Erica amunt de l’escenari, amb la música de fons de membres de l’Escola Municipal de Música de la Llagosta.

En acabar l’acte, s’han lliurat a la família d’Arauz Cuéllar 47 flors -per cadascuna de les víctimes de violència masclista- que ocupaven les tres primeres fileres de la graderia del Centre Cultural.

La regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez, ha llegit un manifest institucional a l’escenari acompanyada per l’alcalde i regidors del PSC, Ciutadans i ICV-EUiA. Jiménez ha remarcat que “cal construir una societat que no toleri la violència masclista, perquè ara s’està tolerant. Estem tipes de tanta violència sexual”. A més, al text institucional s’han criticat les agressions sexuals, el maltractament físic i psicològic, als mitjans de comunicació que banalitzen la violència masclista, s’ha demanat als advocats, metges i cossos de seguretat que no infravalorin les denúncies de les dones.

L’homenatge ha acabat al Centre Cultural amb un teatre-fòrum sobre violència masclista.

Durant tot aquest mes de novembre, l’entitat local Veus de Dona i l’Ajuntament porten a terme una campanya de rebuig de la violència masclista amb cartells i falques a Ràdio la Llagosta. Tothom que vulgui es pot passar per Can Pelegrí per fer-se una fotografia i penjar-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #stopviolenciamasclista.

L’Ajuntament disposa a Can Pelegrí del Centre d’Informació i Recursos per a Dones. El número de telèfon d’atenció a les dones en situació de vio­lència, amb un servei les 24 hores del dia gratuït i confidencial, és el 900 900 120.

Publicitat

Publicitat

Més notícies