Diumenge, 05 febrer 2023
8.4 C
La Llagosta

El llagostenc Paco Ruiz participa en el primer Mundial de córrer descalç

Fotografia: Paco Ruiz a Oropesa del Mar.

El llagostenc Paco Ruiz va participar a la primera edició del Campionat del Món de córrer descalç, que va tenir lloc el passat diumenge a Oropesa del Mar, a Castelló. Ruiz, de 41 anys, va quedar al tretzè lloc de la classificació general de 10 kilòmetres amb un temps de 45 minuts i 31 segons, a gairebé set minuts del primer classificat, Xavier Gil.

Paco Ruiz porta un any i mig corrent descalç, sense sabatilles, de manera progressiva. “Vaig començar fent petites passes i mica en mica feia una entrenaments d’1 o 3 kilòmetres. Fins ara, que he arribat a fer uns 16”, admet el corredor, que ja ha fet altres curses també: “a la cursa Els 10 de la Llagosta ja vaig córrer descalç fent la meva millor marca amb 41 minuts i 33 segons”.

A Oropesa del Mar, el terreny del Campionat del Món va ser d’uns sis kilòmetres per la zona de platja i la resta per l’asfalt. “La sensació de córrer descalç és molt millor que no pas amb sabatilles. El peu se’t fa fort”, admet. A més, en aquesta pràctica va acompanyat per la seva família, ja que a Oropesa del Mar van participar a la cursa de cinc kilòmetres, que no era competitiva, la seva esposa, Verónica Humanes, de 39 anys, que va quedar segona; el seu germà, Raúl Ruiz, de 36 anys i veí de Santa Perpètua, que va quedar primer; i en la prova infantil la seva filla, Núria Ruiz, de 9 anys, i que també va ser primera.

Publicitat

Publicitat

Més notícies