Dissabte, 20 abril 2024
10.9 C
La Llagosta

Aprovades les modificacions de les ordenances fiscals de 2018

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir de forma inicial les modificacions de les ordenances fiscals per al proper any amb el vot a favor dels grups de l’equip de govern municipal (Partit dels Socialistes de Catalunya, Partit Demòcrata Europeu Català i Partit Popular) i Ciutadans, i en contra d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa. El regidor d’Esquerra Repúblicana de Catalunya, Xavier Cols, no va assistir a la sessió plenària.

Ahir, es va aprovar una reducció del tipus amb el qual es calcula l’Impost de Béns Immobles, que passa del 0,886 al 0,841. Tot i això, l’IBI s’incrementarà en un 1’57%. Segons va explicar la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, amb la baixada del tipus, s’evita un augment molt més significativa, entorn al 7%. Jiménez va explicar que “la modificació de l’IBI afectarà als veïns entre 2’95 i 7’95 euros a l’any”.

La taxa d’escombraries s’incrementarà en un 1’71% per tal d’actualitzar-la al cost real del servei. Això significarà menys de dos euros a l’any, segons va explicar la regidora d’Economia i Hisenda. Una altra modificació d’aquesta taxa és l’ampliació de les bonificacions per l’ús de la deixalleria. Es manté una bonificació del 10% per a aquells que facin servir l’equipament deu vegades, però s’afegeix un 15% de bonificació per als que ho facin en quinze ocasions o més. A més, les persones que es beneficien d’una bonificació social en la taxa d’escombraries, ara també podran beneficiar-se de la bonificació per l’ús de la deixalleria.

El preu per la utilització de la Sala de plens per a la celebració de casaments s’incrementarà en 50 euros i puja fins als 150. S’afegeix un preu per a ús de la Sala de Junta de Govern de 100 euros. En els dos casos, els veïns i veïnes de la Llagosta estan exempts d’abonar aquest preu.

Un altre preu públic que es modifica és el de l’ús del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert. En aquest cas, la tarifa passa de 716 euros per 19 partits durant la temporada a 750, però s’incrementa el dret d’utilització d’una hora a una hora i mitja.

La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Eva Miguel, va criticar l’equip de govern perquè, segons va assegurar, els havia deixat pocs dies per estudiar la modificació de les ordenances i presentar propostes. A més, es va mostrar en contra dels increments plantejats.

Durant el ple, també es va aprovar el compte general municipal del 2016, amb l’únic vot en contra d’ICV-EUiA. A més, basant-se en un informe de la interventora municipal, es va decidir no admetre la resolució d’un recurs de reposició presentat pel grup municipal d’Esquerra Republicana contra l’aprovació definitiva del pressupost municipal del 2017.

La sessió va acabar amb la renúncia presentada per Jordi Alonso com a regidor d’ICV-EUiA. Tots els grups municipals van prendre la paraula per acomiadar-se d’Alonso, que també va fer un discurs.

El ple va començar amb unes paraules de l’alcalde, Óscar Sierra, de condemna de la violència que es va viure l’1 d’octubre a Catalunya i també de la mort d’una dona de la Llagosta a mans de la seva parella al mes de maig.

Publicitat

Publicitat

Més notícies