Dijous, 25 abril 2024
11.9 C
La Llagosta

Avui se celebra un ple extraordinari per aprovar inicialment les ordenances fiscals del proper any

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta es reunirà aquesta tarda a les 19.30 hores per tractar, entre d’altres temes, les ordenances fiscals per al proper any. La modificació inicial dels impostos, taxes i preus públics municipals per al 2018 serà el punt més destacat d’una sessió que tindrà caràcter extraordinari.

La regidora d’Economia i Hisenda, durant el ple de juliol.

L’equip de govern plantejarà baixar el tipus amb el qual es calcula l’Impost de Béns Immobles. Tot i aquesta reducció, l’IBI s’incrementarà en un 1’57%. Segons la Regidoria d’Economia i Hisenda, si no s’apliqués aquesta baixada del tipus, la pujada seria molt més significativa. La regidora d’Economia i hisenda, Conchi Jiménez, ha explicat que “la modificació de l’IBI afectarà als veïns entre 2’95 i 7 euros a l’any”.

La taxa d’escombraries s’incrementarà en un 1’71% per tal d’actualitzar-la al cost real del servei. Una altra modificació d’aquesta taxa és l’ampliació de les bonificacions per l’ús de la deixalleria. Es manté una bonificació del 10% per a aquells que facin servir l’equipament deu vegades, però s’afegeix un 15% de bonificació per als que ho facin en quinze ocasions o més.

El preu per la utilització de la Sala de plens per a la celebració de casaments s’incrementarà en 50 euros i puja fins als 150. S’afegeix un preu per a ús de la Sala de Junta de Govern de 100 euros. En els dos casos, els veïns i veïnes de la Llagosta estan exempts d’abonar aquest preu.

Un altre preu públic que es proposa modificar és el de l’ús del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert. En aquest cas, la tarifa passa de 716 euros per 19 partits durant la temporada a 750, però s’incrementa el dret d’utilització d’una hora a una hora i mitja. Conchi Jiménez considera que “són ordenances que queden molt ajustades al preu actual, hem tocat molt poques coses”.

El ple d’aquesta tarda també inclourà altres punts com l’aprovació del compte general municipal del 2016, la resolució d’un recurs de reposició presentat pel grup municipal d’Esquerra Republicana contra l’aprovació definitiva del pressupost municipal del 2017 i la presa en consideració de la renúncia presentada per Jordi Alonso com a regidor d’ICV-EUiA.

La sessió extraordinària serà retransmesa per Ràdio la Llagosta, Emissora Municipal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies