Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

L’atur baixa a la Llagosta en sis persones al mes de setembre

El mes de setembre es va tancar amb sis persones menys aturades a la nostra localitat. La taxa de desocupació va baixar només unes dècimes i es va situar en el 14,02%, amb 886 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat.

Una de les dades destacades del mes passat és el nombre de veïns i veïnes de la nostra localitat que fa menys de tres mesos que es troben en situació d’atur, que arriba a les 281, seguit dels aturats de llarga durada, que són 267.

Per sexes, les dones continuen sent el col·lectiu més castigat. Per cada home sense feina, hi ha gairebé 1,5 dones aturades. Al setembre hi havia 527 dones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat, davant dels 359 homes. Per franges d’edat, el grup més nombrós és del 55 a 59 anys, amb 150 aturats.

Per sectors, el de serveis també continua sent a la Llagosta el que més aturats registra, amb 564; seguit del de la indústria, amb 183; la construcció, amb 82, el grup sense ocupació anterior, 49; i el de l’agricultura, amb 8 persones demandants.

Si es comparen les dades amb les d’ara fa un any, a la nostra localitat hi ha 153 persones menys aturades. Al setembre del 2016, la taxa de desocupació era del 16,41%, davant del 14,02% d’enguany.

Al Vallès Oriental, el nombre de persones aturades va baixar al setembre respecte al mes anterior en 262, situant-se en 22.886 els inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat. Això suposa una taxa d’atur del 12,05%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies