Dissabte, 01 abril 2023
16 C
La Llagosta

Una alumna de l’INS Marina, Nadia Egea, guardonada amb un dels premis Batxillerat de Catalunya

Nadia Egea (dta.) amb la directora de l’Institut, Anabel Giménez

Nadia Egea, que el curs passat va acabar Batxillerat a l’Institut Marina de la Llagosta, ha estat guardonada amb un dels 43 premis extraordinaris de Batxillerat de Catalunya que atorga la Generalitat.

La llagostenca ha estat una de les 533 persones que es van presentar a les proves, que es van realitzar a finals del mes de juny. La Generalitat va donar a conèixer els resultats abans d’iniciar aquest curs.

Les proves van constar de dos exercicis. Un consistia en la redacció d’un comentari de text literari i una altra redacció d’un comentari d’un text històric. El segon exercici també tenia dues parts, una sobre llengua estrangera i l’altra sobre una de les matèries de modalitat estudiada.

Entre d’altres requisits, per accedir a les proves, l’alumnat havia de tenir una qualificació mitjana de tot el Batxillerat igual o superior a 8,75. Nadia Egea, a més va ser l’estudiant del Marina que va obtenir la nota més alta de selectivitat.

Els guanyadors premis extraordinaris de Batxillerat de Catalunya quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtindran una plaça gratuïta a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’Estat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies