Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

L’atur es va incrementar a la Llagosta durant el mes d’agost en 33 persones

L’atur a la Llagosta es va incrementar al mes d’agost en 33 persones. Aquest augment trenca una ratxa de cinc mesos consecutius de disminució de la desocupació a la nostra localitat. Al mes de juliol va baixar en 25 persones, que, sumat als mesos anteriors, suposava un descens de 126 persones.

Amb l’augment de l’atur al mes d’agost, la població activa desocupada a la Llagosta s’ha situat en el 14,12%, amb 892 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat.

Si comparem les dades amb les del mes d’agost de 2016, a la nostra població hi ha 120 persones menys aturades. En aquell moment, la taxa d’atur era del 16,06% amb un total de 1.012 llagostencs i llagostenques sense feina.

Les dones no deixen de ser les que més pateixen l’atur. El mes passat se’n van registrar 537, davant dels 355 homes. Per edats, la franja més castigada per l’atur és la de majors de 55 anys, que són prop de 260 persones. Els joves menors de 20 anys en situació d’atur són 15.

Per sectors, a la nostra localitat, el de serveis registra una major demanda, amb 585 persones; seguit de la indústria, amb 179; la construcció, amb 7; les persones sense ocupació anterior, amb 44; i l’agricultura, amb 8.

Al Vallès Oriental la tendència de l’atur ha estat també a l’alça, amb un increment de 627 persones. Això suposa que a la nostra comarca hi havia a finals del mes passat 23.148 persones en situació d’atur, un 12,21%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies