Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

79 persones van donar sang ahir a la Llagosta, quinze més es van oferir, però no van poder fer-ho

79 persones van donar sang ahir a la Llagosta durant la visita de la unitat mòbil del Banc de Sang. Quinze donants més no van poder fer-ho per diferent motius i vuit persones van donar sang per primera vegada.

Aquest resultat és una mica inferior a l’obtingut a la captació d’estiu de l’any passat, quan es van aconseguir 87 donacions, però similar a la d’anys anteriors. Al 2015 se’n va arribar a les 72 i al 2014 en van ser 79.

A la captació d’ahir, al matí es van apropar a la unitat mòbil un total 37 persones. La ubicació del vehicle, al matí, va ser diferent a la prevista. Inicialment, s’havia d’instal·lar a la plaça d’Antoni Baqué, a la porta de l’església, però la celebració del mercat setmanal va obligar a posar-lo al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre. A la tarda, la ubicació va ser l’habitual i altres 57 persones van passar per la unitat mòbil de Banc de Sang. Anna Albert. tècnica del Banc de Sang, ha destacat la importància d’aquestes donacions “per mantenir les reserves de cara a l’estiu, ja que les donacions solen baixar fins al 30 % i les necessitats són les mateixes que durant la resta de l’any”.

La propera captació sanguínia a la Llagosta tindrà lloc just abans de la Festa Major, concretament el dimecres 6 de setembre, al matí, de 10 a 13.30 h, i a la tarda, de 16 a 20 h. Per poder donar cabuda a la gran afluència de donants que es preveu, la captació tindrà lloc novament al Casal d’Avis.

Publicitat

Publicitat

Més notícies