Dimarts, 21 març 2023
17.9 C
La Llagosta

L’Oficina de Català i la Biblioteca renoven el conveni per promoure la llengua catalana

El Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental i la Biblioteca de la Llagosta han renovat i ampliat el conveni que tenien signat per promoure el el programa del voluntariat lingüístic, facilitant als usuaris de la Biblioteca informació per formar-ne part i assessorament i material per poder-hi participar. La Biblioteca també es compromet a afavorir que el català sigui la llengua habitual de les seves activitats. L’Oficina de Català de la Llagosta i la Biblioteca ja fa anys que col·laboren en l’àmbit de la promoció de la llengua.

La responsable de l’Oficina de Català de la Llagosta, Rosa Maria Llunell, ha explicat que “amb la Biblioteca, treballem conjuntament des de l’any 2010 i volem continuar treballant per fomentar l’ús de la llengua catalana i tirar endavant el programa Voluntariat per la Llengua”. Per la seva part, el director de la Biblioteca de la Llagosta, Ángel Fernández, ha comentat que “des de la Biblioteca, donem suport a les parelles lingüístiques i facilitem material a l’alumnat dels cursos de català”.

El Voluntariat per la Llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles lingüístiques es troben una hora a la setmana per conversar en català a l’hora i el lloc que convenen, a més de poder participar en activitats culturals i de coneixement del territori que s’organitzen per al col·lectiu.

Per participar en el Voluntariat per la Llengua com a voluntari o com a aprenent, us podeu inscriure presencialment a la Biblioteca de la Llagosta o en línia a la pàgina del VxL www.vxl.cat/participa-hi.

Publicitat

Publicitat

Més notícies