Dilluns, 02 octubre 2023
21.8 C
La Llagosta

S’aprova definitivament el pressupost municipal de 2017

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat aquesta tarda definitivament el pressupost municipal de 2017 amb el vot a favor del PSC, PP, PDeCAT i C’s. En contra han votat ICV-EUiA i ERC. Durant la sessió plenària s’han resolt les al·legacions presentades a l’aprovació inicial del pressupost. Així, han estat desestimades les presentades per UPyD, ERC i ICV-EUiA i no s’ha admès la de la secció sindical de CCOO a l’Ajuntament de la Llagosta. El pressupost municipal d’enguany puja a prop d’11,3 milions d’euros, un 10,15% més que el del 2016.

Durant la sessió plenària, s’han desestimat les al·legacions presentades per UPyD i ERC, que coincidien a demanar una millora de la masia de Can Baqué. En aquest cas, la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, ha explicat que es tindrien en consideració les al·legacions, perquè en els propers mesos es farà una valoració sobre Can Baqué. Xavier Cols, regidor d’ERC, ha lamentat que no s’aprovés l’al·legació sobre la incorporació de l’estat de comptes de l’empresa municipal de Gestió Municial de Sòl i Patrimoni.

Les al·legacions d’ICV-EUiA han estat desestimades en la seva totalitat. La portaveu d’aquest grup municipal, Eva Miguel, ha criticat que l’aprovació definitiva del pressupost fos en una sessió plenària extraordinària. Conchi Jiménez ha dit que no s’han acceptat les al·legacions perquè algunes no estaven prou explicades.

Les al·legacions de la secció sindical de CCOO a l’Ajuntament de la Llagosta no han estat admeses perquè feien referència a la plantilla i a la relació de llocs de treball, documents aprovats de manera separada al pressupost i no subjectes a període d’al·legacions.

El portaveu de C’s, Jorge Sabanza, ha agraït l’acceptació d’algunes de les propostes del seu partit al pressupost 2017, que ha estat la causa, segons ha dit, del seu vot de confiança.

Al tram final del plenari extraordinari, l’alcalde Óscar Sierra ha destacat algunes de les inversions, com ara la millora dels parcs infantils, una pista multiesportiva al Parc Popular i millores en serveis socials.

El ple ha acabat amb discrepàncies entre l’alcalde, Óscar Sierra, i el regidor d’ICV-EUiA Alberto López quan el batlle explicava que l’Ajuntament havia reduït les obligacions de pagament pendents en dos anys, de 4,1 a 2,9 milions d’euros. El regidor d’ICV-EUiA s’ha queixat sobre aquestes dades.

Escolta el podcast del ple extraordinari al web de Ràdio la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies