Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

La Festa Galega d’Alborada s’avançarà el proper any al mes de juny

L’Agrupación Cultural Galega Alborada de la Llagosta ha fet avui un balanç positiu de la 20a edició de la Festa galega en honor a Santiago Apòstol. L’entitat canviarà la data de la celebració de cara al proper any.

Totes les activitats s’han desenvolupat tal com estava previst. Tan sols es van avançar mitja hora els focs artificials per una qüestió organitzativa. La festa va començar divendres a la tarda amb la cercavila i la hissada de la bandera gallega. Al llarg de la cap de setmana, s’han desenvolupat al Parc Popular diverses actuacions de grups folklòrics, balls amb orquestres, dinars populars i de germanor, el campionat de petanca, la segona concentració de cotxes clàssics i la missa en honor a Santiago Apòstol. La celebració va acabar amb el castell de focs.

De cara al proper any, Alborada avançarà la festa galega al mes de juny. José Luis Salgueiro, president d’Alborada, ha explicat que al juliol “és massa tard per als grups i cada vegada costa més que vinguin. Així, hem decidit avançar-la al juny i provar, a veure si funciona millor”.

Alborada mantindrà la celebració del patró de Galícia, Santiago Apòstol, amb una processó i una missa que se celebraria a la seu de l’entitat.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies