Dimarts, 28 novembre 2023
13.3 C
La Llagosta

Alizia Moreno: “El camerino és un lloc on els famosos es relaxen”

30 anys. Maquilladora i perruquera professional. Va començar treballant al Liceu de Barcelona i ara maquilla actors de primer ordre com Andy García, Mario Casas i José Coronado, entre d’altres.

-Els inicis són complicats…
– Vaig estudiar dos anys d’Assessoria d’Imatge al centre Cazcarra a Barcelona i després Perruqueria i Caracterització, en un altra escola. Al Liceu vaig fer les pràctiques i a partir d’aquí em van trucar. Mentre treballava al Liceu, ho compaginava fent maquillatge o perruqueria amb altres feines més petites durant el cap de setmana, com per exemple teatre. És a dir, compaginava la feina estable del Liceu amb altres cosetes.

– Fins que el maquillatge i la perruqueria s’han convertit en una feina estable…
– Al Liceu vaig estar uns quatre o cinc anys fent perruques i el servei de funcions, és a dir, maquillatge i perruqueria entre funcions. Però cada vegada tenia més clients fora del Liceu, com ara catàlegs, passarel·les, editorials de moda, núvies… fins que vaig decidir que el meu treball estable fos maquilladora i perruquera professional com a freelance.

– Com és la feina?
– Sent freelance no puc dir no a res. Per exemple, fa uns dies vaig estar a Andorra en unes fotografies; un altre dia, vaig estar en un acte de moda; demà estaré en un altre lloc. Cada dia és una cosa diferent i un lloc diferent. Excepte, quan treballes en una pel·lícula o fent una publicitat, que són uns quatre o cinc dies, depèn. A vegades pot ser complicat, perquè cada dia vas amb el teu material amunt i avall.

– Quina és la darrera pel·lícula en la qual has participat?
– La darrera ha estat Contratiempo, que té com a protagonistes Mario Casas i José Coronado. Aquesta és una producció de gairebé dos mesos i hi ha diverses localitzacions, com ara Bilbao o Barcelona. Les pel·lícules són més temps i fas una mica de família. La jornada en les pel·lícules són de dotze hores al dia. Tot és més intens.

– Vas amb més compte maquillant un personatge famós que una persona anònima?
– Per la meva experiència, no. Els famosos, segons tinc entès, ho agraeixen bastant que no els tinguis amb massa importància. El seu entorn potser ja s’encarrega d’això, però en el moment que estan en maquillatge estan més relaxats. I això, a vegades, crea un vincle amb tu i pots dir-li al director coses que li poden passar al personatge famós. La veritat és que el camerino és un lloc on aprofiten per relaxar-se.

– Hi ha alguna confessió, què és pugui dir?
– Clar que no….(riures). Potser, quan el FC Barcelona va fer l’acte de presentació d’una nova samarreta, vaig portar una samarreta del meu xicot perquè la signés algun jugador i li vaig demanar a Messi. Doncs, l’assistent de Messi no volia, però finalment el jugador sí que va acceptar i vam poder signar-la, amb el meu ajut aguantant-li la samarreta.

– Quins altres famosos has conegut al camerino?
– Amb l’actor Andy García vam fer una campanya d’anuncis d’unes ulleres i jo no sabia fins a quin punt ell era famós. Jo no havia vist cap de les seves pel·lícules, però va sortir bé i ell es va portar molt bé. En aquests nivells, tot l’equip és molt professional i tothom sap el seu paper.

– Quins són els teus propers treballs?
– Sent freelance, els projectes surten en una o dues setmanes. Jo per exemple, sé que tinc fins d’aquí a dues setmanes, però més enllà de tres setmanes és complicat. En aquesta professió t’has d’actualitzar bastant, perquè quan no hi ha un nou producte, hi ha una màquina o una tècnica. A més, has de tenir una bona actitud.

– Has anat a treballar fora d’Espanya?
– He anat per Europa, com ara Alemanya, Anglaterra o Itàlia. Sobretot són marques de roba per fer catàlegs. Fixa’t que els surt més barat portar-se tot l’equip d’Espanya que no contractar-lo allà.

– Com et veus en el futur?
– Jo ara mateix estic molt contenta on he arribat. Si en uns anys continuo fent això, ja estic molt feliç.

– Estàs a la Primera Divisió de maquilladors…
– Potser no estic a la Primera Divisió, però segur que en una Segona Divisió aspirant a la Primera Divisió. Estic molt feliç amb els meus clients. Hi ha nivells de maquilladors i els de la Primera Divisió són els maquilladors que tenen a celebrities. Per a mi, no és tan plaent maquillar celebrities per l’ambient que s’hi crea.

Publicitat

Publicitat

Més notícies