Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

Manifest de set alcaldes i alcaldesses contra l’incivisme

Els alcaldes i alcaldesses de la Llagosta, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Montmeló, Santa Maria de Martorelles i Martorelles han firmat un document conjunt contra l’incivisme. Els representants municipals reclamen un esforç de la ciutadania per acabar amb la problemàtica dels actes incívics. El text porta per títol Front comú contra l’incivisme.

Aquest és el document íntegre:

Tots els alcaldes i alcaldesses signants fem conjuntament aquest escrit per fer front comú a un problema que sobrepassa els nostres límits i que afecta a tots els nostres municipis per igual: l’incivisme. A l’estiu les persones gaudim més dels nostres espais públics, fem més vida als carrers i places de les nostres viles, però l’incivisme d’unes quantes persones fa que la ciutat no estigui en les millors condicions i com a tots i totes ens agradaria.

Tots els nostres Ajuntaments fem grans esforços materials i econòmics en la neteja de carrers i places, en posar serveis gratuïts de recollida de mobles, en papereres… però tots aquests esforços i diners invertits mai seran suficients si cadascú de nosaltres no prenem consciència que mantenir els nostres pobles i ciutats en condicions és cosa de tots els que hi vivim. Creiem que la solució no és i no pot ser augmentar les partides de neteja anualment.

L’espai públic és de tots i tothom hem de respectar-lo. Tothom hem de deixar les escombraries dins els contenidors i no de les papereres. Si hem de llençar mobles, hem de trucar al servei de recollida de mobles o portar-los a la deixalleria. Si hem de llençar un paper, xiclets… fem-ho a les papereres. Si tenim un gos, cal que recollim els seus excrements… són petites accions cíviques que no generen esforç i fa que les nostres ciutats i pobles siguin més macos.

Aquells que volen aprofitar l’incivisme d’aquestes persones per desgastar els nostres Ajuntaments només fan que desprestigiar la bona feina dels treballadors de la neteja i desviar el focus dels veritables culpables, les persones incíviques. Cal que tots i totes ens unim per fer front comú contra les persones incíviques. Aquelles persones que amb les seves accions generen molèsties, i en alguns casos molt greus, a la resta de veïns i veïnes. Perquè hem arribat a uns límits intolerables.

Els nostres Ajuntaments ens comprometem a continuar posant tots els mitjans que tinguem al nostre abast per facilitar el civisme, la neteja i la recollida de mobles i escombraries. Però cal que tots i totes entenguem que el civisme ens ajuda a viure millor i que si volem tenir els carrers, com tots els volem tenir, cal la col·laboració de tots plegats.

Publicitat

Publicitat

Més notícies