Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

L’atur baixa per quart mes consecutiu a la Llagosta

L’atur va baixar al juny a la Llagosta en 33 persones. El 30 de juny, hi havia registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat 884 persones veïnes de la nostra localitat. Això situa la taxa d’atur en el 14,07%. Aquest ha estat el quart mes consecutiu de descens de la desocupació a la Llagosta.

La situació de l’atur ha millorat en un any. Al juny del 2016, hi havia 1.044 persones aturades, 160 més que ara. Tot i això, la baixada de l’atur ha estat menor enguany que ara fa 12 mesos, quan es van registrar 40 persones menys aturades.

Les dones no només continuen sent les més afectades per l’atur, sinó que aquest mes de juny ha crescut el nombre de desocupades, passant de 521 a 524. Per contra, l’atur masculí ha baixat en 36 persones.

Per edats, el col·lectiu més castigat per l’atur és el de 55 a 59 anys, amb 157 persones sense feina. Els aturats de llarga durada, els que porten buscant feina més de 24 mesos, arriben als 266.

Per sectors, en tots ells, l’atur ha registrat un descens, excepte en el de l’agricultura, que es manté estable en 5 persones. Al sector serveis, hi ha 577 persones demandants d’ocupació; al de la indústria, 175; al de la construcció, 69 i el col·lectiu sense feina anterior són 58 persones aturades.

Al Vallès Oriental, l’atur també ha disminuït significativament. El mes passat es van registrar a la nostra comarca 943 persones menys sense feina. La taxa d’atur s’ha situat en el 12,04%, amb 22.566 vallesans desocupats.

Publicitat

Publicitat

Més notícies