Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

Més de 30 activitats conformen la programació estival a la nostra localitat

Aquests dies han començat les activitats del Viu l’Estiu!, la programació preparada per l’Ajuntament de la Llagosta i entitats de la nostra localitat per a aquests mesos estivals. Propostes infantils, familiars, per a adults, per a joves, esportives i d’altres tipus conformen el programa d’aquest any.

Les activitats infantils començaran demà dimarts amb un taller que porta per nom Invasió de Pokemons a la Biblioteca. L’activitat està adreçada a infants a partir de 5 anys i es farà a la mateixa Biblioteca. Les altres propostes també es desenvoluparan al mateix lloc. El dimarts 11, els infants majors de set anys estan convidats a descobrir a Roald Dhal i els seus contes; el dia 12, es podrà veure la pel·lícula Canta!; el 18 de juliol, tindrà lloc el taller Personalitza el teu llapis per a l’estiu; el dimarts 25, serà el moment de descobrir a Gianni Rodari i els seus contes. Per últim, el 26 de juliol, es projectarà la pel·lícula Kubo y las dos cuerdas mágicas.

La programació familiar va començar ahir amb el Festival de fi de curs d’Aires de Andalucía. El Nou Casal ha preparat tres activitats. El dia 6, hi haurà jocs d’aigua; el dia 13, una gimcana per la Llagosta; i el 20 de juliol, una festa de l’escuma. Totes tres propostes familiars tindran com a centre la plaça d’Antoni Baqué i es desenvoluparan de 17 a 19 h.

Del divendres 7 de juliol al diumenge dia 9, tindrà lloc la Festa en Honor a Santiago Apòstol que organitza cada any l’Agrupación Cultural Galega Alborada de la Llagosta.Un concurs de petanca, una exhibició de cotxes clàssics, actuacions d’entitats regionals, orquestres, balls i altres activitats es desenvoluparan durant tot el cap de setmana al Parc Popular.

El Saltats organitzaran el dissabte 15 de juliol el Saltats Colours Festival 3 a la plaça de la Sardana. L’activitat començarà a les 17 h amb la recollida del material i acabarà amb el Holi Festival. Les bosses de colors, amb el tiquet de beguda, es poden adquirir a Tejanos 85 i a la seu dels Saltats.

El dia 21, el Club Patí la Llagosta portarà a terme Rolling Disco. L’entitat convida a tothom a ballar patinant. L’activitat compta amb la col·laboració dels Saltats i l’Associació de DJ’s de la Llagosta VIP’s. L’escenari de l’activitat serà el pati de l’Escola Joan Maragall.

Les dues projeccions de Cinema a la fresca d’aquest estiu es faran a la plaça de la Sardana. El dia 22 de juliol es projectarà Rogue one: una historia de Star Wars; i el 5 de juliol, serà el torn de ¡Canta!. Les dues sessions començaran a les 22 h.

A l’apartat d’activitats juvenils destaca el Concert que protagonitzaran al Parc Popular diversos grups locals. La Llagosta Brava ha convidat a tocar el 15 de juliol als grups Estres, Immorgon, Tootenso i The Cluster.

La programació estival per a adults inclou tres activitats. La primera es va desenvolupar dissabte passat amb la representació al Centre Cultural de l’obra 39 escalones, a càrrec d’El Pícaro Teatro. El dia 5 de juliol, la Biblioteca de la Llagosta organitza un taller de les emocions que se centrarà en l’alegria. El divendres 21, tindrà lloc una de les novetats de la programació d’estiu, el Liceu a la fresca. El Parc Popular acollirà la retransmissió de l’òpera Il Trovatore de Giuseppe Verdi des del Gran Teatre del Liceu. L’activitat començarà a les 22 h.

L’agenda esportiva del Viu l’estiu! també inclou algunes propostes noves. Es tracta de les jornades esportives al carrer però amb activitats alternatives com ara els Segways, el 5 de juliol; golf, el dia 12; i criquet, el 19. Totes tres propostes començaran a les 18 h i es faran al Parc Popular, excepte el Segway, que tindrà lloc a l’avinguda de l’Onze de Setembre.

Aquest cap de setmana passat s’han desenvolupat dues activitats: les 24 hores de futbol sala del FS Unión Llagostense i el segon Trofeu del Club Patí la Llagosta. El cap de setmana del 22 i 23 de juliol es disputaran les 24 hores de futbol sala del Club Deportivo la Concòrdia.

La programació del Viu l’estiu! també inclou tot un seguit d’activitats permanents força diverses. A partir d’avui, i fins al 28 de juliol, s’obriran els patis de l’escoles Joan Maragall i les Planes en horari de tarda, de 18 a 21.30 h, per a la pràctica de l’esport i l’oci.

Fins al 20 de juliol estarà oberta la Mostra de Turisme del Servei d’Informació Juvenil, que es pot visitar a la planta baixa de Can Pelegrí. La Biblioteca ens ofereix tres tallers. Avui comença el de maquillatge d’estiu; dijous s’iniciarà el de dibuix ràpid i dijous passat va tenir lloc la primera sessió del taller d’anglès per a viatgers. Veus de Dona organitza un taller de dansa consciència, que es desenvoluparà el 6 i el 20 de juliol. El Grup de suport i creixement personal per a dones, del Centre de Recursos i Informació per a Dones, farà dues sessions especials el 13 i el 27 de juliol.

A més del Campus d’estiu i dels cursos de natació que ja ha posat en marxa el Complex Esportiu Municipal El Turó, el 28 d’agost començaran altres campus d’esports: el del CEM El Turó, que durarà fins el 8 de setembre; el del Joventut Handbol la Llagosta, que finalitzarà el dia 7 de setembre; i el Multiesportiu del Consell Municipal de l’Esport Escolar i Lleure, que finalitzarà el 8 de setembre.

Tota la programació es pot consultar al web municipal www.llagosta.cat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies