Dissabte, 02 març 2024
13.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament s’adhereix al manifest de la Diputació en defensa dels drets i les llibertats de les persones LGTBI

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir l’adhesió del nostre municipi al manifest Per uns municipis amb orgull i respecte als drets i llibertats de les persones LGTBI. Aquest document ha estat impulsat per la Diputació de Barcelona amb motiu de la celebració el 28 de juny del Dia de l’orgull LGTBI. Aquest punt es va aprovar per consens. El manifest té com a finalitat garantir la igualtat de tracte de les persones LGTBI. El text vol reforçar l’aposta per la igualtat de les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual. La regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez, va llegir part del text i va agrair als grups municipals el seu posicionament en aquest tema.

Durant el ple municipal del mes de juny també es va aprovar el canvi de nom del grup municipal de Convergència Democràtica, que passarà a denominar-se Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT). El punt va ser aprovat amb els vots a favor del PSC, Ciutadans, el PP i la fins Al moment regidora de Convergència, Mireia Egea. Els grups municipals d’ICV-EUiA i Esquerra Republicana es van abstenir. El regidor d’ICV–EUiA Jordi Alonso va explicar que el seu grup tenia dubtes sobre la legalitat d’aquest canvi, ja que “el PDeCAT és un partit nou que no té res a veure amb Convergència”. Segons Alonso, o s’hauria de mantenir el nom de Convergència o “la regidora Mireia Egea hauria de passar a ser regidora no adscrita”. Mireia Egea va indicar que el canvi de nom de la formació estava avalat per un informe de la secretària de l’Ajuntament i li sorprenia el posicionament d’ICV-EUiA que, segons va dir, acabava “de posar en dubte la feina de la màxima autoritat legal de l’Ajuntament, que ha fet l’informe i està a l’abast de tothom i, suposo, hauran llegit”.

Un altre punt que es va tractar al ple va ser el canvi de portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA. La regidora Eva Miguel passarà a ser la portaveu del grup d’ICV-EUiA en lloc de Virgínia Jiménez, que durant aquests dos primers anys de mandat havia exercit aquestes funcions. En aquest cas, tots els grups municipals van votar a favor excepte el PDeCAT i el PP, que es van abstenir.

A la sessió plenària també es van modificar els membres del grup municipal de Ciutadans assistents a les comissions informatives. El canvi ve provocat per la incorporació de Jorge Sabanza Rodríguez, que va substituir a Sonia Sánchez.

Al ple d’ahir també es va donar compte de la informació pressupostària referent a la situació econòmica de l’Ajuntament, de l’informe de morositat i del període mitjà de pagament a proveïdors.

Teresa Valldeoriola, secretària accidental.

El ple d’ahir va ser el darrer de la secretària accidental de l’Ajuntament de la Llagosta, Teresa Valldeoriola. L’alcalde, Óscar Sierra, i els regidors i regidores municipals van agrair la seva tasca i van remarcar que va ser una de les primeres dones secretàries en el moment de recuperar la democràcia.

El ple ordinari del mes de juny va ser de caràcter ordinari i, per tant, va finalitzar amb l’habitual torn de precs i preguntes. La sessió va ser retransmesa per Ràdio la Llagosta, Emissora Municipal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies