Dimecres, 29 març 2023
12.6 C
La Llagosta

La prevenció, bàsica per tenir una revetlla de Sant Joan segura

Les elevades temperatures i la sequera fan que el risc d’incendi sigui molt alt. Això fa que aquest any calgui tenir encara més precaució de l’habitual a l’hora de fer servir pirotècnia i amb les fogueres de Sant Joan. La Policia Local de la Llagosta tornarà a establir un dispositiu especial per evitar que es facin fogueres fora de l’autoritzada al recinte firal. També vetllarà perquè la revetlla de Sant Joan transcorri amb tranquil·litat al nostre municipi.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta també se sumarà a la tasca de prevenció a la nostra localitat. Protecció Civil estarà al recinte firal amb material d’extinció d’incendis mentre crema la foguera de Sant Joan. Durant tota la nit, els voluntaris de Protecció Civil estaran presents per donar consells preventius i per donar suport en cas d’algun incident. El president de l’entitat, Manolo Muñoz, ha explicat que serà una nit llarga i que “a més del servei que prestem a la Llagosta, tots estem en màxima alerta i disposats a intervenir a qualsevol municipi de Catalunya, si fos necessari”.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla d’emergències PROCICAT per onada de calor i ha emès una prealerta del Pla INFOCAT pel risc d’incendis.

Protecció Civil recorda que és perillós acumular petards a les butxaques, és més recomanable fer servir bosses amb un nombre limitat d’ells. No s’han de llençar petards a cap persona, ni mantenir-los encesos a prop del cos. És perillós fer servir coets que presentin deficiències. A l’hora d’encendre’ls, cal utilitzar un dispositiu per mantenir-los subjectes. Muñoz ha recordat que “els pares i mares som els que hem de tenir compte els petards que fan servir els nostres fills i com ho fan, ja que si passés alguna cosa som els que ens portaríem el corresponent disgust”.

A casa, és convenient recollir la roba estesa i tancar les portes i finestres per evitar que els focs artificials puguin provocar un incendi. Com sempre, quan s’utilitzi material pirotècnic s’ha de fer amb la màxima prudència.

D’altra banda, davant l’onada de calor també cal prendre mesures preventives, com ara hidratar-se bé o no fer exercici durant les hores de màxima insolació. En cas de necessitat, cal trucar al telèfon d’emergències 112.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies