Dijous, 23 març 2023
12.6 C
La Llagosta

ERC reivindica la diversitat sexual i el Dia de l’Orgull LGTBI al Centre Cultural

Esquerra Republicana de Catalunya ha reivindicat la diversitat sexual en una xerrada al Centre Cultura  sota el títol Polítiques LGTBI a la nova República. L’acte ha tingut lloc aquesta tarda i ha servit per commemorar el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual (LGBTI), que se celebra cada any el 28 de juny. A l’acte han participat Mireia Mata, que és la directora general d’Igualtat de la Generalitat, i Xavier Florensa, president sectorial LGTBI d’Esquerra. Esther Capella, diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés, no hi ha pogut assistir finalment.

Durant la xerrada, s’han celebrat els avenços respecte a les polítiques LGTBI a nivell català, però els dos ponents han coincidit a afirmar que encara queda camí per recórrer respecte a la diversitat sexual. “En les polítiques de la nova República que farem haurem de garantir a qualsevol persona del col·lectiu LGBTI que tindrà una vida plena i completa sense entrebancs discriminatoris”, ha remarcat Mireia Mata.

Xavier Florensa ha explicat que ERC ha estat pionera a impulsar polítiques en diversitat sexual. “Hem posat en marxa la Llei LGTBIfòbia, que s’està aplicant a tot arreu, però encara cal fer molta feina fent formació i pedagogia per evitar actes homòfobs, que encara hi ha”, ha dit Florensa.

Publicitat

Publicitat

Més notícies