Dijous, 23 març 2023
12.6 C
La Llagosta

El Ple aprova inicialment el pressupost municipal de 2017

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir inicialment el pressupost municipal de 2017 durant la celebració d’un ple extraordinari. El punt va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC, CDC i PP) i de C’s, i en contra d’ICV-EUiA i d’ERC. El Consistori llagostenc tindrà aquest any un pressupost d’11.285.310 euros, un 10,15% més que el del 2016. Segons l’equip de govern municipal, és un pressupost ajustat i equilibrat, que ha de garantir les necessitats més bàsiques de les famílies amb menys recursos, els serveis que presta l’Ajuntament i la viabilitat econòmica del municipi durant els propers anys.

L’equip de govern manté l’esforç econòmic en aquelles partides destinades a serveis socials, com ara la cobertura de les necessitats més bàsiques en matèria de pobresa energètica. El pressupost és també una aposta per la igualtat i pel foment de l’ocupació. A més, es manté l’estalvi en despesa política d’uns 22.000 euros.

L’equip de govern assegura que la manca d’inversions, manteniment i reposició, durant el mandat anterior, tant a la via pública com als diferents equipaments municipals està provocant un esforç important per posar-se al dia. Una part destacada de les inversions del pressupost d’aquest any està destinada a reparar i millorar de forma urgent diferents elements, materials, carrers i equipaments del municipi.

El pressupost de l’Ajuntament de la Llagosta per a aquest any contempla inversions per un valor de 563.495 euros, que procediran de subvencions directes de la Diputació de Barcelona. A més, es faran altres inversions, amb una despesa d’uns 600.000 euros, que procediran d’un crèdit a interès zero que sol·licitarà l’Ajuntament a través de la Diputació.

La Diputació ha aprovat ja tres subvencions. En concret, l’Ajuntament rebrà 329.400 euros per a la millora dels parcs infantils de la nostra localitat. Una segona subvenció de 176.698 euros es destinarà a la renovació de la vorera del carrer de l’Estació entre l’avinguda del Primer de Maig i el passeig del Pintor Sert. El tercer ajut de la Diputació, 57.397 euros, servirà per muntar una pista multiesportiva al Parc Popular.

Amb el crèdit, l’Ajuntament farà un reforç estructural de la nau de propietat municipal que hi ha al carrer de Sant Llorenç. També està previst fer unes millores importants a la plaça de Catalunya. A més, es comprarà una porta nova per a l’accés principal del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert; s’instal·laran marquesines a les dues parades d’autobús que hi ha al final de l’avinguda de l’Onze de Setembre; es faran actuacions al carrer de Pablo Picasso i es millorarà l’aparcament situat al final de la plaça de Pere IV, entre d’altres.

La regidora d’Hisenda, Conchi Jiménez, va explicar que el pressupost “garanteix polítiques socials per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies que més estan patint la crisi”. Jiménez va destacar que es fa un esforç important en “Igualtat, Infància, Gent Gran i foment de l’ocupació”.

El portaveu del grup municipal del PSC, Raúl Valero, va remarcar que “el 80% de les inversions servirà per millorar la via pública i l’altre 20% per a la millora d’equipaments i serveis”. Valero va preguntar a l’oposició si votaria en contra d’aquestes inversions.

La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Eva Miguel, va assegurar que votarien en contra perquè havien rebut la informació del pressupost amb poc marge de temps per analitzar-la. “No ens creiem el pressupost i el mirarem amb lupa”, va dir. “No creiem que sigui legal presentar un pressupost sense els números de l’empresa municipal”, va afegir Eva Miguel per justificar el no al pressupost.

En el mateix sentit, es va pronunciar el regidor d’ERC, Xavier Cols: “s’havien d’haver incorporat els números de l’empresa municipal”. Cols va assegurar que li agradaven coses del pressupost, però va indicar que no li havia arribat tota la informació amb el temps suficient per estudiar-la.

La regidora d’Hisenda, Conchi Jiménez, va llegir un informe de la Intervenció Municipal que explicava que els comptes de l’empresa municipal Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni no s’havien incorporat al pressupost perquè encara no havien estat aprovats per la Junta General a l’espera de conèixer els resultats de les auditories encarregades. Jiménez va detallar les reunions que havia mantingut amb ICV-EUiA i tota la informació que li havia passat a aquest grup abans del ple. “No té cap sentit que parlin sobre que han rebut poca informació”, va afirmar.

El regidor de Ciutadans, Jorge Sabanza, va explicar que havia mantingut reunions amb l’equip de govern i que estava a favor del pressupost perquè “té coses bones”.

Finalment, l’alcalde, Óscar Sierra, va destacar que el pressupost “ampliava la cobertura social, mantenia l’estalvi en despesa política i incloïa unes inversions per seguir millorant la Llagosta i la qualitat de vida dels seus ciutadans”.

Durant el ple d’ahir, es va donar compte del decret d’Alcaldia d’aprovació de la liquidació del pressupost municipal del 2016. El Consistori va tancar l’exercici anterior amb un resultat positiu de 801.654,42 euros. El romanent líquid de tresoreria, un cop reduïda la provisió d’insolvències i fets els ajustos oportuns, ascendeix a la quantitat positiva de 591.992,77 euros.

El Ple també va aprovar ahir la plantilla i la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de la Llagosta per al 2017. El punt va comptar amb el vot en contra d’ICV-EUiA i l’abstenció d’ERC.

Publicitat

Publicitat

Més notícies