Dilluns, 27 març 2023
17.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament celebra aquesta tarda el ple per aprovar el pressupost municipal de 2017

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà aquesta tarda, a les 19.30 hores, un ple extraordinari durant el qual se sotmetrà a aprovació el pressupost municipal d’aquest any, que és d’11.285.310 euros, un 10,15% més que el del 2016. Segons l’equip de govern municipal, és un pressupost ajustat i equilibrat, que ha de garantir les necessitats més bàsiques de les famílies amb menys recursos, els serveis que presta l’Ajuntament i la viabilitat econòmica del municipi durant els propers anys.

“És un pressupost realista quant a la despesa corrent i amb un capítol important d’inversions necessàries per a la Llagosta”, ha dit la regidora d’Hisenda, Conchi Jiménez.

L’equip de govern manté l’esforç econòmic en aquelles partides destinades a serveis socials, com ara la cobertura de les necessitats més bàsiques en matèria de pobresa energètica. El pressupost és també una aposta per la igualtat i pel foment de l’ocupació. A més, es manté l’estalvi en despesa política d’uns 22.000 euros.

L’equip de govern assegura que la manca d’inversions, manteniment i reposició, durant el mandat anterior, tant a la via pública com als diferents equipaments municipals està provocant un esforç important per posar-se al dia. Una part destacada de les inversions del pressupost d’aquest any està destinada a reparar i millorar de forma urgent diferents elements, materials, carrers i equipaments del municipi.

El pressupost de l’Ajuntament de la Llagosta per a aquest any contempla inversions per un valor de 563.495 euros, que procediran de subvencions directes de la Diputació de Barcelona. A més, es faran altres inversions, amb una quantitat final que encara no està decidida totalment, perquè procedirà d’un crèdit a interès zero que sol·licitarà l’Ajuntament a través de la Diputació. El Consistori espera que se li concedeixi un préstec d’uns 600.000 euros, però la xifra final dependrà del compliment de la Llei d’equilibri pressupostari.

La Diputació ha aprovat ja tres subvencions. En concret, l’Ajuntament rebrà 329.400 euros per a la millora dels parcs infantils de la nostra localitat. Està previst, entre d’altres actuacions, instal·lar terra de cautxú en aquells espais que encara no en tenen i posar una tirolina al Parc Popular. En un primer moment, l’Ajuntament ja va fer una inversió important per reparar tot el que estava trencat en aquests espais infantils i ara se centra a millorar-los.

Una segona subvenció de 176.698 euros es destinarà a la renovació de la vorera del carrer de l’Estació entre l’avinguda del Primer de Maig i el passeig del Pintor Sert. Les obres afectaran a la zona situada al costat dels establiments comercials.

El tercer ajut de la Diputació, 57.397 euros, servirà per muntar una pista multiesportiva al Parc Popular. “Volem obrir el Parc Popular a l’oci dels infants i adolescents amb la pràctica esportiva”, ha explicat l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra. “L’objectiu és potenciar l’ús del Parc Popular i, per això, també està previst muntar una tirolina en aquest espai per als nens i nenes de la Llagosta”, ha afegit l’alcalde.

Amb el crèdit, l’Ajuntament farà un reforç estructural de la nau de propietat municipal que hi ha al carrer de Sant Llorenç i que actualment es fa servir com a magatzem. També està previst fer unes millores importants a la plaça de Catalunya, així com reasfaltar diverses vies públiques, entre les quals hi ha el carrer del Pintor Fortuny. El capítol d’inversions també contempla la millora d’alguns quadres elèctrics, entre ells el de la plaça de Catalunya. A més, es comprarà una porta nova per a l’accés principal del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert; s’instal·laran marquesines a les dues parades d’autobús que hi ha al final de l’avinguda de l’Onze de Setembre; es faran actuacions al carrer de Pablo Picasso i es millorarà l’aparcament situat al final de la plaça de Pere IV.

El Consistori també vol millorar aquest any el sistema de calefacció i d’aire condicionat del Casal d’Avis i implantar al municipi punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Pel que fa a la Policia Local, es posarà al dia el sistema de gravació de trucades, així com el de gestió de càmeres i es comprarà una nova emissora.

Finalment, el pressupost també contempla diverses inversions preventives sobre la legionel·losi en diferents espais i actuacions diverses en el Centre Cultural i la Ràdio.

Durant el ple d’aquesta tarda, es donarà compte del decret d’Alcaldia d’aprovació de la liquidació del pressupost municipal del 2016. El Consistori va tancar l’exercici anterior amb un resultat positiu de 801.654,42 euros. El romanent líquid de tresoreria, un cop reduïda la provisió d’insolvències i fets els ajustos oportuns, ascendeix a la quantitat positiva de 591.992,77 euros.

Publicitat

Publicitat

Més notícies