Dissabte, 02 març 2024
13.9 C
La Llagosta

El gadità Pablo Coronilla Padilla, guanyador del XXXIV Concurs de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta

Pablo Coronilla Padilla, que arribava des de Xerès, es va proclamar dissabte guanyador del 34è Concurs de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta. Era la primera vegada que participava al certamen llagostenc organitzat per la Casa de Andalucía. La final es va celebrar al Centre Cultural.

Per contra els altres dos següents classificats són dos veterans del concurs: Antonio Peña, que va ser segon, i José Antonio Escribano, tercer. David Coronel, que va guanyar l’any passat, va quedar en quarta posició i Marcos Martínez va ser cinquè.

Abans de començar l’actuació dels cinc finalistes, van actuar al Centre Cultural els quadres de ball de la Casa de Andalucía. Antonio Fernández es va encarregar de presentar a cada un dels cantaors. El certamen estava dedicat aquest any a José Sánchez, que porta més de 30 anys formant part del jurat del concurs i que ha presidit el jurat de l’edició d’aquest any.

El jurat ho va tenir molt difícil dissabte i prova d’això és la poca diferència de punts entre tots els cantaors. Finalment, Pablo Coronilla Padilla va ser escollit guanyador del certamen. En el seu palmarès destaca el primer premi aconseguit l’any passat al Concurs Nacional de Cante Flamenco el Candil, de Manlleu. Padilla va declarar dissabte que estava “molt satisfet, ha estat molt disputat i el jurat s’ha decantat per mi com s’hagués pogut decantar per qualsevol altre”.

A l’acte van assistir l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; el regidor de Cultura, Mariano García; i el vocal de flamenc de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC), Paco Garfia. També hi eren presents representants de diverses entitats locals i d’associacions andaluses d’altres poblacions.

El president de la Casa de Andalucía de la Llagosta, Juan Antonio Illescas, va indicar que el concurs és cada vegada més gran i que l’Ajuntament de la Llagosta és l’única institució que aporta diners. Illescas va destacar el gran nivell del certamen d’aquest any i que el Centre Cultural estava força ple. El president de l’entitat considera que “això és important per a nosaltres, ja que fa que es vagi parlant cada vegada més del Concurs de Cante Jondo de la Casa de Andalucía”. L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va  manifestar que estava “molt content que es continuï potenciant la cultura i donant sentit a part de les arrels que tenim a la Llagosta, amb moltes persones que procedeixen d’Andalusia”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies