Dissabte, 02 març 2024
13.9 C
La Llagosta

L’atur a la Llagosta torna a baixar per tercer mes consecutiu i se situa en el 14,52%

Al maig, l’atur a la Llagosta va baixar per tercer mes consecutiu. La taxa de desocupació a la nostra localitat s’ha situat per sota del 15%, concretament en el 14,52%. Això suposa que el mes passat va acabar amb dotze persones menys registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat.

A 31 de maig, hi havia a la nostra localitat 917 persones en situació d’atur. Respecte al maig del 2016, el descens és de 167 persones, amb una taxa de desocupació que se situaba en el 17,26%.

L’atur a la nostra localitat continua castigant les dones. El mes passat, l’atur femení va baixar en només dues dones, mentre que el masculí va disminuir en deu. A la Llagosta es van registrar al mes de maig 521 dones a l’atur, davant dels 396 homes.

Per sectors, el de serveis continua sent el que més demanda genera, amb 593 persones (17 menys que a l’abril), el segueix el de la indústria, amb 183, i el de la construcció, amb 76 demandants (4 més que el mes anterior). Les persones aturades sense ocupació anterior són 60 i les del sector agrícola, en són quatre (5 a l’abril).

Per edats, el grup més nombrós és el de 55 a 59 anys, amb 156 persones buscant feina, i el que menys el dels menors de 20 anys, amb 19 persones aturades.

Els aturats i aturades de llarga durada arriben als 272. Els que porten fins a tres mesos inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat són 242. A la banda baixa, hi ha els aturats que es troben en aquesta situació entre 18 i 21 mesos, que en són 31.

Al Vallès Oriental, la taxa d’atur ha disminuït fins al 12,58%, amb 729 persones menys sense feina. Això vol dir que, al mes de maig, hi havia a la nostra comarca 23.509 persones desocupades.

Publicitat

Publicitat

Més notícies