Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

El Centre d’Assistència Primària i el Servei d’Informació Juvenil se sumen al Dia Mundial Sense Tabac

Avui, se celebra el Dia Mundial Sense Tabac. A la Llagosta, la unitat del Centre d’Assistència Primària que lluita contra el tabaquisme ha instal·lat una taula informativa a l’interior de l’ambulatori per conscienciar la població sobre els riscos de fumar. A la planta baixa de Can Pelegrí, el Servei d’Informació Juvenil també ha col·locat uns plafons informatius sobre els perills del tabac.

Les dades amb les quals treballa l’Institut Català de la Salut a la Zona Metropolitana Nord indiquen que l’any passat un total d’11.600 persones fumadores van deixar de fumar, d’un total de 174.700, el que es tradueix en un 6,6% de cessacions de tabac. A nivell català, a més, van deixar de fumar 160 persones al dia, ateses pels serveis d’atenció primària.

Des de l’entrada en vigor de la Llei del tabac, l’any 2011, cada vegada són més les persones que deixen de fumar. Moltes malalties, principalment respiratòries i cardiovasculars, estan relacionades directament amb el tabac. Els experts assenyalen que la prevenció continua sent el millor remei contra el tabaquisme.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies