Dissabte, 01 abril 2023
16 C
La Llagosta

Baixa un 8% el nombre de delictes a la Llagosta

El nombre d’infraccions penals ha baixat a la Llagosta un 8% en el darrer any, segons l’informe que han donat a conèixer avui els Mossos d’Esquadra durant la celebració de la Junta Local de Seguretat de la nostra població. En concret, entre maig del 2016 i abril d’aquest any, es van comptabilitzar a la Llagosta 527 delictes, 46 menys que en el període anterior. Aquestes infraccions penals van suposar la detenció de 35 persones, un 20,7% més. La majoria d’aquests detinguts han estat homes de més de 36 anys i de nacionalitat espanyola.

La major part dels delictes (403) van ser contra el patrimoni; seguits de 86 contra les persones; i de 22 relatius al trànsit. Els delictes contra el patrimoni (furts, danys, estafes, robatoris amb força…) van baixar un 3,6% i els delictes contra les persones, un 18,9%.

En el cas concret dels robatoris amb força, l’informe dels Mossos d’Esquadra detalla que van baixar els robatoris en domicili (dels 18 actuals al 28 anteriors), però van pujar els robatoris amb força a l’interior de vehicle (de 25 a 31), a establiments (de 9 a 13) i a empreses (de 5 a 7). Tot i això, la Llagosta es troba per sota de la mitjana comarcal en quant al nombre de delictes.

La Junta Local de Seguretat de la Llagosta s’ha reunit aquest matí a l’Edifici Administratiu de l’Ajuntament de la Llagosta i ha comptat amb l’assistència del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar; l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; el regidor de Seguretat Ciutadana, Mariano García; la secretària de l’Ajuntament, Teresa Valldeoriola; i representants de la Casa Cuartel de la Guardia Civil de Mollet del Vallès, de l’Àrea Bàsica Policial de Mollet del Vallès i de la Policia Local de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies