Dijous, 09 febrer 2023
7.8 C
La Llagosta

Se celebra amb èxit la tercera Cursa de Gegants de la Llagosta

La tercera edició de la Cursa de Gegants de la Llagosta ha estrenat amb èxit el nou emplaçament, des de la Font Tot Aigua fins a l’avinguda del Primer de Maig. En aquesta tercera cursa de capgrossos, gegantons i gegants han participat les colles de Gualba, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Codines, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Vilamajor, Vilanova del Vallès i la Llagosta.

La trobada ha començat amb una plantada de les colles participants en el passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre. Tot seguit, s’ha fet una cercavila pels carrers de la Llagosta fins a la plaça d’Antoni Baqué, per encetar un escalfament previ a les curses. La primera a celebrar-se, i més especial, ha estat la dels capgrossos amb una desena d’infants. En aquesta, hi havia la Sara, un infant llagostenca amb el Síndrome 5p-, que ha portat el capgròs Arale de la Colla Gegantera de la Llagosta. Precisament, durant la trobada s’han recaptat diners per a la Fundació Síndrome 5p-.

Després, s’han disputat la resta de curses. En la categoria gegantons i gegantones, hi ha hagut dues curses amb les victòries de les colles de Vilanova del Vallès i Sant Feliu de Llobregat. Els participants llagostencs han estat la Mariona, que ha acabat tercera, i en Llago, quart. En la categoria gegants, ha guanyat la colla de Gualba, mentre que el Josepet ha estat segon. En la categoria gegantones, també s’han celebrat dues curses, amb victòries de Sant Feliu de Llobregat i Gualba. Pel que fa a la representació llagostenca de gegantones, en una cursa la Blanqueta ha estat segona i en l’altra la Torradeta ha estat tercera.

En acabar les curses, la Colla Gegantera de la Llagosta, que ha organitzat l’activitat, ha lliurat una reproducció en miniatura de la Mariona i un mocador a les colles participants. A l’acte ha estat present l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, que ha considerat que la Cursa de Gegants “ja està més que consolidada perquè hem pogut veure molta gent a la plaça d’Antoni Baqué i al carrer de l’Estació veient les curses”. Per la seva part, el president de la Colla Gegantera de la Llagosta, Pablo Martín, s’ha mostrat molt satisfet de la nova ubicació. “Estem molt contents amb la participació i el nou emplaçament. Hem portat l’activitat al centre de la població i creiem que permet que hi hagi més persones veient les curses. Hem pogut veure com les voreres del carrer de l’Estació han estat plenes”, ha dit Pablo Martín.

La tercera edició de la Cursa de Gegants de la Llagosta ha acabat amb un ball dels capgrossos, gegantons i gegants de les colles participants i, tot seguit, amb el concert del grup musical RAR. L’activitat ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llagosta, Foto-Club la Llagosta, La Llagosta + Activa, Charanga de los años 60, RAR i la Fundació Síndrome 5p-.

Publicitat

Publicitat

Més notícies