Diumenge, 21 abril 2024
14.2 C
La Llagosta

L’atur disminueix a la Llagosta al mes d’abril en 41 persones

L’atur a la Llagosta va baixar al mes d’abril en 41 persones. Això suposa que la taxa de desocupació a la nostra localitat baixa fins al 15,23%, amb 929 llagostencs i llagostenques inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG).

Les dades interanuals continuen sent positives, ja que, respecte a l’abril de l’any passat, l’atur ha baixat en 177 persones, amb una variació relativa del 16%. La Llagosta és ara la cinquena població vallesana amb una taxa de desocupació més elevada. D’altra banda, també és la cinquena població on més s’ha reduït el nombre de persones registrades a l’OTG.

Per sexes, les dones continuen patint l’atur més que els homes. Al mes d’abril, hi havia al nostre municipi 523 dones sense feina, 21 menys que al març, i 406 homes, 20 menys que al mes anterior.

Per sectors, el de serveis és encara el que més demanda genera, amb 610 persones, el segueix el de la indústria, amb 183, i el de la construcció, amb 72 demandants. Les persones aturades sense ocupació anterior són 60 i les del sector agrícola, en són quatre.

Una altra dada destacada és el de la durada en situació d’atur. Les persones que més feina han trobat el darrer mes són les que portaven menys de tres mesos desocupats. Aquest grup ha passat dels 300 inscrits, als 266. Per contra, els aturats de llarga durada, els que porten més de dos anys, ha crescut en 7 persones, arribant a les 268.

A la comarca, l’atur ha baixat en 791 persones al mes d’abril. Els 24.238 inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat suposen una taxa de desocupació del 13,18%. Al mes de març era del 13,37%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies