Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

L’alumnat de cinquè de la Safa ha participat avui en una jornada d’inclusió esportiva

Conviure amb normalitat amb persones amb diversitat funcional és el principal objectiu de la jornada d’inclusió esportiva en la qual han participat aquest matí els nois i noies de cinquè de primària de l’Escola Sagrada Família al Complex Esportiu Municipal El Turó. L’alumnat ha fet diverses activitats que combinaven caminar a peu i en cadira de rodes. El matí ha acabat amb diversos partits de bàsquet.

Basquetbol Team Building Values, Global Basket i l’Ajuntament de la Llagosta han impulsat aquesta iniciativa educativa. Global Basket és un club de bàsquet en cadira de rodes que ha iniciat un projecte per normalitzar aquest esport. Per portar-lo a terme a la nostra localitat ha sumat esforços amb el Team Building Values. Una de les característiques de la proposta en la qual ha pres part l’alumnat de la Safa és que es tracta d’incloure la cadira de rodes al joc juntament amb persones que no la fan servir. David Lizarro, entrenador del Team Building Values, considera que els infants s’ho han passat molt bé i que “cal sensibilitzar perquè la societat vegi que aquest tipus d’activitat és molt positiva”.

El matí ha començat amb diversos jocs per practicar amb l’ús de la cadira i, a l’hora, per fer que els nois i les noies prenguin consciència de la necessitat de jugar i viure plegats amb persones que tenen capacitats diferents. Després dels jocs, membres dels dos clubs de bàsquet han fet una petita demostració i, tot seguit, ha estat el torn dels infants, que han estat jugant diversos partits de bàsquet inclusiu.

Mariló Díaz és tutora de cinquè de la Safa i ha recordat que a la classe tenen un alumne amb cadira de rodes i que “aquesta activitat està molt bé perquè se n’adonin que l’esport el pot fer qualsevol”. La professora d’educació física, Ángela Fernández, ha indicat que a l’escola estan treballant el bàsquet i que la jornada “els ha servit per treballar tant físicament com la part de socialització” amb persones amb altres capacitats.

El Basquetbol Team Building Values va proposar la realització d’aquesta jornada a l’Ajuntament. El Consistori es posar en contacte amb l’Escola Safa per conèixer la seva disponibilitat a participar en el projecte. El professorat va acceptar ràpidament la proposta. A més, l’activitat ha servit als infants per experimentar les sensacions que viu diàriament un dels seus companys, que va en cadira de rodes.

La intenció de l’Ajuntament és portar aquesta iniciativa a la resta d’escoles de primària de la nostra localitat. El Consistori vol treballar la inclusió de persones amb diversitat funcional i amb aquest objectiu continuarà treballant per portar a terme altres propostes d’inclusió. El regidor d’Esports, Jordi Jiménez, s’ha mostrat molt satisfet amb la jornada i ha indicat que ja fa temps que estan treballant en el tema, ja que “és molt important, sobretot per als infants, fer veure que tenir diversitat funcional no és cap impediment per practicar esport o fer qualsevol activitat”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies