Dijous, 25 abril 2024
14.9 C
La Llagosta

Mor el doctor Jaume Guillamon, el primer metge que es va establir a la Llagosta

El doctor Jaume Guillamon Botella, el primer metge que es va establir a la Llagosta, va morir el 9 d’abril als 81 anys. Va ser l’any 1963, quan l’Ajuntament li va cedir un despatx a l’antiga Casa de la Vila de la plaça de Cirera Voltà, un edifici ara desaparegut.

Jaume Guillamon va passar visita també al primer ambulatori, que es trobava a un local del barri de Vecasa, al carrer del Progrés. Posteriorment, també va treballar a l’ambulatori del carrer de Santa Teresa i a l’actual fins que es va jubilar. També va tenir consultes privades a la Llagosta fins als anys 80, primer al carrer de Sant Miquel i posteriorment, al carrer de Santa Teresa.

Abans que el doctor Guillamon s’establís a la Llagosta, a principis dels anys 60, els veïns i veïnes eren atesos per metges de Mollet que es desplaçaven fins al poble de forma regular. Jaume Guillamon era especialista en pediatria, però a la Llagosta va exercir com a metge de medicina general.

 

Publicitat

1 COMENTARI

  1. Molt bon metge en una època en què no hi havia Seguretat Social. Ell va establir el sistema de “igualas,” que permetia, mitjançant una petita quota mensual, l’atenció sanitària als més pobres, que no tenien assegurança. Va fer una tasca impressionant. Descansi en pau.
    Maite Palomino (antiga veïna de La Llagosta)

Comentaris tancats

Publicitat

Més notícies