Dimarts, 21 març 2023
17.9 C
La Llagosta

El CAP de la Llagosta rebrà una assignació extraordinària del Departament de Salut

El Centre d’Assistència Primària de la Llagosta es beneficiarà aquest any del nou model d’assignació de recursos per a l’atenció primària i comunitària del Departament de Salut de la Generalitat. Això suposa que l’ambulatori de la nostra localitat rebrà aquest any 44.662,06 euros addicionals.

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de la Llagosta podrà incrementar la dotació de professionals en la forma que consideri més adient al llarg del 2017. El de la nostra localitat és un dels 155 EAP de tot Catalunya que treballen en un entorn socioeconòmic desfavorable i que, segons l’estudi encarregat per la Generalitat, té un finançament insuficient.

Per pal·liar aquestes desigualtats, el Departament de Salut implantarà a partir d’aquest any un nou model d’assignació de recursos per a l’atenció primària i comunitària. El nou model s’aplicarà de forma progressiva i, en global, significarà addicionar un total de 65 milions d’euros en 5 anys. És a dir, des d’aquest any i fins al 2021.

De forma immediata, es destinaran 12,5 milions d’euros addicionals als 155 equips d’atenció primària detectats que tenen un finançament insuficient. El nou model incorpora un indicador social compost, encarregat a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) per mesurar les desigualtats en salut de la població. L’objectiu és distribuir els recursos de l’atenció primària segons el principi a iguals necessitats, iguals recursos.

L’ambulatori de la Llagosta es troba al tram alt d’assignació addicional. En la classificació dels equips d’atenció primària en funció de l’indicador social compost, el de la nostra localitat es troba als de primer nivell, que rebran fins a un 40% de l’assignació teòrica que els hi correspondria. L’estructura demogràfica, la taxa de mortalitat prematura, el percentatge de població amb ocupacions manuals o nivells d’instrucció baixos, la taxa d’hospitalitzacions evitables o el nivell de rendes són alguns dels factors que es tenen en compta per elaborar l’indicador socioeconòmic que determina quines són les necessitats de cada ambulatori.

A més de la partida pressupostària destinada a l’aplicació del nou model, el Departament de Salut dedicarà més de 10 milions d’euros per cobrir les baixes i altres absències del personal dels Equips d’Atenció Primària.

Publicitat

Publicitat

Més notícies