Divendres, 19 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

Una vintena d’infants de la Llagosta han participat com a jurat al premi Atrapallibres

Un total de 21 infants usuaris de la Biblioteca de la Llagosta formen part del jurat del dotzè premi de literatura infantil Atrapallibres, promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. El 3 d’abril va tenir lloc la trobada dels membres del jurat de la Biblioteca, en les tres categories del premi Atrapallibres.

A la categoria de nou anys, el llibre millor valorat ha estat El meu gran arbre, de Jacques Goldstyn, seguit molt de prop de Brisca, d’Andreu Martín, i Res no és com diuen els contes, d’Anna Tortajada.

A la categoria de deu anys, hi ha hagut molta igualtat. El llibre amb la puntuació més alta ha estat L’aprenent de bruixot i els invisibles, de Jordi Sierra i Fabra, seguit de L’últim gat birmà, de Rosa Moya, i d’Un indi al jardí, d’Agnès de Lestrade.

Finalment, a la categoria d’onze i dotze anys, el llibre amb la valoració més alta ha estat El nen que va xatejar amb Jack Sparrow, de Francesc Puigpelat, seguit de Duna: diari d’un estiu, de Muriel Villanueva, i d’El noi que nedava amb les piranyes, de David Almond.

Un cop recollides les votacions individuals de cada participant, la Biblioteca les envia al Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, organitzador del premi Atrapallibres, que el dia 30 de maig farà públic el veredicte final.

Enguany, han participat en els diferents jurats de la Biblioteca de la Llagosta 21 nens i nenes d’entre nou i dotze anys. En aquesta trobada han rebut un diploma de participació i, com a obsequi, un exemplar del llibre Mirades. La Llagosta: passat, present i futur, cortesia de l’Ajuntament de la Llagosta.

Al certamen participen tant centres escolars com biblioteques d’arreu de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. A més de llegir els llibres proposats, cada membre del jurat ha de defensar la seva obra preferida davant de la resta del grup. El veredicte final del concurs, una vegada es tingui l’opció escollida a cada centre, es donarà a conèixer el 30 de maig.

Publicitat

Publicitat

Més notícies