Diumenge, 21 abril 2024
15.2 C
La Llagosta

L’atur baixa a la Llagosta en quinze persones al mes de març

L’atur a la Llagosta va baixar al mes de març en quinze persones. Els 970 veïns i veïnes de la nostra localitat registrats a l’Oficina de Treball de la Generalitat suposen una taxa de desocupació del 15,39%. Ara hi ha 151 persones menys sense feina a la nostra població respecte a les dades del març de l’any passat.

Tot i que al març l’atur femení ha tingut una millor resposta (9 dones i 6 homes aturats menys que al febrer), la desocupació continua afectant més a les dones que als homes. Al març, hi havia a la Llagosta 544 dones sense feina, davant dels 426 homes aturats. Aquesta tendència només es trenca entre els més joves, ja que, de les 70 persones aturades menors de 25 anys, 30 són dones i 40 homes.

Per sectors, el de serveis és novament el que més demandants té, amb 631 persones. El segueixen de lluny el sector industrial, amb 193 persones; el de la construcció, amb 81; els inscrits sense ocupació anterior, que són 61, i, per últim, el sector de l’agricultura, amb 4. La indústria i els serveis són els que més ocupació van generar al mes de març.

Una altra dada destacada pel que fa a l’atur del mes de març és el de la durada en situació d’atur. Els grups més nombrosos se situen pels dos extrems, els que porten menys de tres mesos, que són 300 persones, i les persones aturades que porten més de dos anys, que en són 261.

A la comarca, l’atur ha disminuït al març en 254 persones. La taxa de desocupació al Vallès Oriental ha baixat fins al 13,37%, amb 25.029 persones en situació d’atur.

Publicitat

Publicitat

Més notícies