Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

La Llagosta comptarà amb un nou ambulatori al centre del municipi

Ubicació de l’ambulatori nou.

El Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat a l’Ajuntament de la Llagosta que construirà un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) a la Llagosta per substituir l’ambulatori actual, situat al costat del Parc Popular. L’edifici estarà ubicat al centre de la població. En concret, l’ambulatori ocuparà una part dels terrenys situats darrere de l’edifici consistorial de la plaça d’Antoni Baqué, al costat del carrer de Jaume Balmes. Les dues parts treballaven des de fa temps per concretar aquest projecte i, sobretot, la ubicació de l’equipament.

L’ambulatori nou tindrà una superfície de 1.700 metres quadrats repartits en una planta baixa i un primer pis. L’actual ambulatori té uns 950 metres quadrats. L’Ajuntament ha mantingut diverses reunions durant aquest mandat per concretar el lloc on s’aixecarà el nou edifici. Finalment, després d’estudiar diverses alternatives, es va posar sobre la taula la possibilitat de construir-lo en una part de l’aparcament situat darrere de l’Ajuntament de la plaça d’Antoni Baqué. L’equip de govern va explicar en una reunió celebrada a principis de març a tots els grups municipals que hi havia dues opcions, o ampliar l’ambulatori actual o construir un altre edifici darrere de l’Ajuntament. La segona és la que ha generat un consens ampli.

“Amb l’ambulatori nou, hi haurà més espai i es podrà millorar molt el servei i l’atenció als usuaris. L’espai serà més confortable que l’actual, que té deficiències”, ha explicat l’alcalde, Óscar Sierra, que ha afegit que “la ubicació del CAP nou és la millor dins de les alternatives que teníem, és un lloc cèntric i de fàcil accés”.

La regidora de Salut Pública, Mireia Egea, ha remarcat que “gràcies a la tasca de l’actual equip de govern, tindrem un ambulatori nou”.

Tècnics de la Generalitat, de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, havien visitat anteriorment la Llagosta per veure els possibles emplaçaments de l’ambulatori nou de la nostra localitat. Durant la seva estada, van estar acompanyats per l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, i pel regidor d’Urbanisme, Raúl Valero.

Els tècnics de la Generalitat van visitar tres llocs, el Parc Popular, tot just al costat de l’actual Centre d’Atenció Primària de la Llagosta, la nau municipal que hi ha al número 17 del carrer de Sant Llorenç i l’aparcament situat darrere de l’edifici de l’Ajuntament de la plaça d’Antoni Baqué. Els terrenys de Can Xiquet, en els quals estava previst construir en un principi el nou ambulatori, van quedar descartats per la manca de desenvolupament urbanístic del sector.

Ara, l’Ajuntament haurà d’aprovar en un ple una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per poder construir el CAP nou en els terrenys escollits. Després, la Generalitat haurà de donar el seu vistiplau definitiu a aquesta modificació. En una altra sessió plenària es procedirà a la cessió dels terrenys a la Generalitat i, a partir d’aleshores, es redactarà el projecte i després es licitaran i s’adjudicaran les obres.

L’Ajuntament demanarà a la Generalitat la cessió de l’edifici que ocupa l’ambulatori actual, al costat del Parc Popular, i que quedarà en desús quan es posi en marxa el CAP nou de la Llagosta. L’equip de govern vol que aquest edifici passi a ser un equipament municipal.

Publicitat

Publicitat

Més notícies